Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Βιβλία για τους μικρούς μας φίλους από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν από νωρίς για τα όρια του σώματος, τόσο του δικού τους όσο και των υπολοίπων. Αυτή η γνώση θα αποδειχθεί καθοριστική για την εξέλιξή τους, την αυτοπεποίθησή τους αλλά και τις προσδοκίες τους από τη συμπεριφορά των άλλων. Το συγκεκριμένο βιβλίο προσεγγίζει αυτό το σοβαρό ζήτημα με εύληπτο και φιλικό προς τα παιδιά τρόπο, προσφέροντάς τους οικεία σενάρια για να σκεφτούν και να συζητήσουν. Περιλαμβάνεται επίσης μια ενότητα με ερωτήσεις προς συζήτηση για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Τι νιώθεις σήµερα; Με αυτό τον πλήρη και συναρπαστικό οδηγό, τα παιδιά θα εξερευνήσουν τα διαφορετικά συναισθήµατα που µπορεί να νιώθουν και θα µάθουν να απαντούν µε ειλικρίνεια και σαφήνεια σε αυτή την τόσο σηµαντική ερώτηση.


Τι είναι η οικογένεια; Πώς λειτουργεί και σε τι χρησιµεύει; Αυτές είναι κάποιες από τις ερωτήσεις στις οποίες δίνει απαντήσεις αυτό το συναρπαστικό βιβλίο, που εξηγεί τα πάντα για τις διαφορετικές µορφές οικογένειας.

Με περισσότερες από 90 πλούσιες δραστηριότητες και αυτοκόλλητα το βιβλίο αυτό στοχεύει να προετοιμάσει τα παιδιά από 4 ετών για το σχολείο. Μέσα από τις σελίδες του τα παιδιά της προνηπιακής ηλικίας, που πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό ή στο νηπιαγωγείο, θα έρθουν σε επαφή με τα γράμματα και τους αριθμούς και θα εξασκηθούν σε αυτά. Περιλαμβάνει όλες τις βασικές έννοιες και δεξιότητες στη Γλώσσα και στα μαθηματικά: λεπτή κινητικότητα, σχήματα, χρώματα, γνωριμία με τα γράμματα, τις λέξεις, τη γραφή, τους αριθμούς από το 1 έως το 10, τον χώρο, τον χρόνο και τον προσανατολισμό. Ένα βιβλίο δραστηριοτήτων που θα διασκεδάσει αλλά και θα εισαγάγει τα προνήπια στον κόσμο της γλώσσας, της γραφής και των αριθμών.


Με περισσότερες από 90 πλούσιες δραστηριότητες και αυτοκόλλητα το βιβλίο αυτό στοχεύει να προετοιμάσει τα παιδιά από 5 ετών για το σχολείο. Μέσα από τις σελίδες του τα παιδιά της νηπιακής ηλικίας, που πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό ή στο νηπιαγωγείο, θα έρθουν σε επαφή με τα γράμματα και τους αριθμούς και θα εξασκηθούν σε αυτά. Περιλαμβάνει όλες τις βασικές έννοιες και δεξιότητες στη Γλώσσα και στα μαθηματικά: λεπτή κινητικότητα, σχήματα, χρώματα, γνωριμία με τα γράμματα, τις λέξεις, τη γραφή, τους αριθμούς από το 1 έως το 20, τον χώρο, τον χρόνο και τον προσανατολισμό. Ένα βιβλίο δραστηριοτήτων που θα διασκεδάσει αλλά και θα εισαγάγει τα νήπια στον κόσμο της γλώσσας, της γραφής και των αριθμών.

Η Ρούμπι ήταν πάντα ευτυχισμένη, απολύτως ευτυχισμένη… μέχρι που κάποια μέρα…ανακάλυψε μια Ανησυχία. Μια τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία που θα βοηθήσει τα μικρά παιδιά να μάθουν να μοιράζονται τις κρυφές ανησυχίες τους, όσο μικρές ή μεγάλες κι αν είναι. Ένα υπέροχα εικονογραφημένο βιβλίο από τον ταλαντούχο δημιουργό Τομ Πέρσιβαλ για τη διαχείριση των συναισθημάτων. Το απλό αλλά εύστοχο κείμενο και η εντυπωσιακή εικονογράφηση με την ιδιαίτερη χρήση των χρωμάτων σε ασπρόμαυρο φόντο κάνουν αυτό το βιβλίο μοναδικό στο είδος του.



Ο Νόρμαν ήταν πάντα φυσιολογικός, απολύτως φυσιολογικός… μέχρι που μια μέρα… έβγαλε φτερά. Μια πρωτότυπη και διασκεδαστική ιστορία που θα βοηθήσει τα μικρά παιδιά να μάθουν να τολμούν να είναι διαφορετικά και να έχουν το θάρρος να ακολουθούν τα δικά τους θέλω. Ένα υπέροχα εικονογραφημένο βιβλίο από τον ταλαντούχο δημιουργό Τομ Πέρσιβαλ για την αυτοεκτίμηση. Το απλό αλλά εύστοχο κείμενο και η εντυπωσιακή εικονογράφηση με την ιδιαίτερη χρήση των χρωμάτων σε ασπρόμαυρο φόντο κάνουν αυτό το βιβλίο μοναδικό στο είδος του.

Μέχρι να φτάσεις την ηλικία των πέντε, θα έχεις αλλάξει περισσότερο απ’ ό,τι θα αλλάξεις σε οποιαδήποτε άλλη φάση της ζωής σου. Είσαι ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ παιδί! Από τα χρώματα και τους αριθμούς μέχρι την οδική ασφάλεια και τα συναισθήματα, αυτό είναι το ιδανικό βιβλίο για όλα όσα θα ήθελε και θα ήταν καλό να ξέρει ένα παιδί προσχολικής ηλικίας.


Ανακαλύψτε 29 πολυαγαπημένες ιστορίες της Βίβλου, από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, σε αυτή την πολυτελή έκδοση. Κάθε ιστορία έχει γραφτεί με απλότητα και έχει αποτυπωθεί με υπέροχη εικονογράφηση, ώστε να αγγίξει την καρδιά των μικρών αναγνωστών. Το βιβλίο περιλαμβάνει τις εξής ιστορίες: - Η ιστορία των Χριστουγέννων - Η ιστορία της Δημιουργίας - Η ιστορία του Πάσχα - Ο καλός Σαμαρείτης - Ο Ιησούς περπατά στο νερό - Ο Ιωνάς και η φάλαινα - Ο Ιωσήφ και ο πολύχρωμος μανδύας του - Η Κιβωτός του Νώε - Ο άσωτος υιός - Είκοσι ακόμα ιστορίες!

Για περισσότερα παιδικά βιβλία, εδώ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.