Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Θεοί και δαίμονες - Ιστορίες του '21 στον 21ο αιώνα

 


Προσωπικά βιώματα και μνήμες του συγγραφέα συναντιούνται με τη γνώση στα θρανία, τη ζωή και τα βιβλία. Όλα μαζί γίνονται ένα για να διηγηθούν ιστορίες από τη μεγάλη εθνική στιγμή του 1821 στον 21ο αιώνα. Ιστορίες γνωστές και άγνωστες, βολικές και άβολες, κανονικές και αταίριαστες. Έτσι απλά να κάνει ο χρόνος στάση και να ξαναπαιχτεί εκείνη η σχολική παράσταση από τα χρόνια τα αθώα, τα μαθητικά.

Μια παράσταση λιτή χωρίς κανέναν χορηγό, μαικήνα και οργανισμό που φιλοδοξεί απλώς να είναι με την εποχή της τρέντι μαζί παρέα. Μια σταντ απ κομεντί και τράτζεντι και όλα του θεάτρου τα ωραία. Η συνέχεια... επί "της σκηνής" του βιβλίου και ζήτω η Επανάσταση του '21 και τα 200 χρόνια του ελεύθερου εθνικού μας βίου.

Το βιβλίο του πανεπιστημιακού Κυριάκου Δ. Κεντρωτή, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Επίκεντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.