Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Οι "Δρόμοι" του Μ. Σκοτ Πεκ στις Εκδόσεις Πεδίο

 

Ο M. Scott Peck γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1936 και πέθανε στο Κονέκτικατ το 2005. Αποφοίτησε από τα Πανεπιστήμια Harvard και Case Western Reserve, και στη συνέχεια υπηρέτησε στα ιατρικά τάγματα του αμερικανικού στρατού μέχρι το 1972, οπότε άρχισε να εργάζεται ιδιωτικά. Το 1984 ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του το Ίδρυμα για την Ενθάρρυνση της Κοινότητας, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στον οποίο αφιέρωσε σημαντικό μέρος του χρόνου και της περιουσίας του. Έγραψε πολλά βιβλία και έδωσε αναρίθμητες διαλέξεις σε όλο τον κόσμο. Το πιο διάσημο από τα έργα του είναι Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος, στο οποίο παρουσιάζει τη βασική θεωρία του για τη ζωή, τους ανθρώπους και την αγάπη.


Κανένα άλλο κείμενο δεν άλλαξε τόσο τη διανοητική και πνευματική ζωή μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων όσο αυτό το εκπληκτικό βιβλίο. Σε αυτό ο Δρ Scott Peck, διάσημος ψυχίατρος και συγγραφέας, μας παρουσιάζει τη νέα «ψυχολογία της αγάπης»: έναν διαφορετικό τρόπο να βλέπουμε τη ζωή, τον εαυτό μας και τους άλλους. Οι εμβριθείς ιδέες, τα ζωντανά παραδείγματα, οι συναρπαστικές ιστορίες και τα τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε τα προβλήματά μας, να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να βρούμε εσωτερική γαλήνη και φώτιση. Πορευόμενος μέσα στα δύσβατα μονοπάτια των ανθρώπινων ιδεών και σχέσεων, ο συγγραφέας ανοίγει για εμάς τον δρόμο προς την πνευματική ανάπτυξη, την εσωτερική ισορροπία – και τελικά προς μια ολοκληρωμένη και γεμάτη νόημα ζωή. Από τα μεγαλύτερα μπεστ σέλερ του είδους του, Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και έχει επηρεάσει βαθιά με τις ιδέες του εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΗΜΑ: 13.3 X 21 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 464 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ| ISBN: 978-960-635-209-6 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2020



Σε νέα, ανανεωμένη έκδοση για την ελληνική γλώσσα, Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος συνεχίζεται αποτελεί το δεύτερο μέρος της επιτυχημένης τριλογίας του Μ. Σκοτ Πεκ. Ένα πολύτιμο εκδοτικό έργο το οποίο ξεκίνησε πριν από περίπου σαράντα χρόνια με το μπεστ σέλερ Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος, που έχει πλέον μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και συνεχίζει να πουλάει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Στο βιβλίο αυτό, ο διάσημος ψυχίατρος και συγγραφέας αναλύει σε βάθος τα πιο άμεσα και σημαντικά ζητήματα που συνδέονται με την προσωπική και πνευματική ανάπτυξη, όπως η ευθύνη και η συγχώρεση, ο θάνατος και το νόημά του, η αγάπη για τον εαυτό μας, η σεξουλικότητα και η πνευματικότητα. Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος συνεχίζεται… και μας οδηγεί από το πρώτο βήμα του πνευματικού ταξιδιού μας (Ωριμότητα) προς το επόμενο (Αυτογνωσία) και μέχρι το ύψιστο βήμα (Αναζήτηση ενός προσωπικού θεού). Ένα εμπνευσμένο κείμενο, ένα ανεκτίμητο «εισιτήριο» στην περιπέτεια της αυτοανακάλυψης, καθώς και μια διαφωτιστική μελέτη για την πολυπλοκότητα της ζωής και του παράδοξου χαρακτήρα της πίστης.

ΣΧΗΜΑ: 13.3 X 21 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 368 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ| ISBN: 978-960-635-218-8 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2020


Μια ξεχωριστή πνευματική διαδρομή που άρχισε με τον Δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο, όπου ο διάσημος ψυχίατρος Δρ Σκοτ Πεκ παρουσίασε μια νέα ψυχολογία της αγάπης και της πνευματικής ανάπτυξης. Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας μοιράζεται μαζί μας τις ιδέες του για τη ζωή, τον θάνατο και το νόημα της ύπαρξης. Διαβάζοντάς το, ανακαλύπτουμε ψήγματα αληθινής σοφίας – ιδέες και σκέψεις για την κοινωνία, την πραγματικότητα και τον άνθρωπο που μας ωθούν να αμφισβητήσουμε, να αναρωτηθούμε, να στοχαστούμε και να βιώσουμε τη ζωή με έναν πολύ πιο ουσιαστικό τρόπο, που οδηγεί στην αληθινή πνευματική ανάπτυξη. Σε νέα, ανανεωμένη μετάφραση για την ελληνική γλώσσα, το βιβλίο Πέρα από τον δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο ολοκληρώνει την τριλογία του «Δρόμου», στην οποία ο Δρ Σκοτ Πεκ πραγματεύε-ται με αριστουργηματικό τρόπο ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λογική σκέψη, τη συνείδηση, την επιστήμη και τον Θεό.

ΣΧΗΜΑ: 13.3 X 21 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 464 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ| ISBN: 978-960-635-219-5 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2020

Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πεδίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.