Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Καινούργια παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Μ. Σιδέρη

 

Τρία (3) νέα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους, 
από τις "Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη"

«Ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Πορτμπαγκάζ»

του Θοδωρή Καπετανάκη

Εικονογράφηση: Αντωνία Μιχαλακάκου

Τι συμβαίνει άραγε όταν ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι σπάει; Όταν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο καταστρέφεται… ξεχνιέται; Χάνεται μέσα στο πέρασμα του χρόνου; Τρεις φίλοι αφήνουν την περιέργεια να τους ταξιδέψει στους μεγαλύτερους χριστουγεννιάτικους μπελάδες που θα μπορούσαν να φανταστούν. Ας μην ξεχνάμε πως οι μύθοι δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα, απλώς ζωντανεύουν μόνο σε όποιον επιτρέπει στον εαυτό του να τους πιστέψει. Μια φρέσκια χριστουγεννιάτικη ιστορία μυστηρίου για μικρούς και μεγάλους.

Ο Θοδωρής Καπετανάκης (Theo Kapetanakis) γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτισμική Τεχνολογία και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον κινηματογράφο, MA FILMMiddlesex University στο Λονδίνο, αποσπώντας την 1η υποτροφία στο τμήμα κινηματογράφου. Είναι δημιουργός ταινιών μικρού μήκους με διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ασχολείται με τη σκηνοθεσία, τη σεναριογραφία, τη συγγραφή και τις οπτικοακουστικές τέχνες. Δε θα πάψει ποτέ να πιστεύει πως η φαντασία γίνεται αλήθεια μέσα από μια ιστορία.

«Η κυρία Μαριώ»

της Ιωάννας Πίττα

Εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης

Για παιδιά ηλικίας 4+ 

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε στο βουνό, σε μια σπηλιά, η κυρα-Μαριώ με τη μικρή της αλεπουδίτσα. Δεν έμοιαζε με τις άλλες αλεπούδες. Κάθε φορά που πήγαινε σε κοτέτσι να αρπάξει καμιά κοτούλα δεν ένιωθε καλά. Ήθελε το φαγητό που έτρωγε με την κόρη της να είναι τίμιο κι όχι κλεμμένο. Πολλές νύχτες έμεινε ξάγρυπνη, ώσπου πήρε την μεγάλη απόφαση. Θα καταφέρει άραγε να αλλάξει τη ζωή της; Να γίνει μια ξεχωριστή αλεπού κι απο κυρα-Μαριώ να τη φωνάζουν κυρία; Αξίζει λίγη κούραση παραπάνω παιδιά. Ας ζωγραφίσουμε τη ζωή μας με πινελιές αξιοπρέπειας, τιμιότητας, αλήθειας. Κι ας κρεμάσουμε κι εμείς μια πινακίδα στην πόρτα μας, που θα γράφει ΚΥΡΙΑ ή ΚΥΡΙΟΣ.

Η Ιωάννα Πίττα γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Εκεί τελείωσε το γυμνάσιο και το λύκειο. Από νωρίς εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για την ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε να δημιουργεί δικά της παραμύθια, καθώς τη μάγευε ο κόσμος της φαντασίας και του ονείρου. Πολλά από αυτά έχουν δημοσιευτεί σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά. Ζει στο Μεσολόγγι και ασχολείται με την ανθοκομία. Έχουν εκδοθεί τα παραμύθια της ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ, ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΚΟΥΝΕΛΙΟΥ, από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.

«Η αλήθεια μέσα στα παραμύθια»

της Βικτωρίας Δικαιοπούλου

Εικονογράφηση:Στέλλα Αποστόλου

Για παιδιά κάθε ηλικίας.

Σε συνέχεια του βιβλίου της Παραμυθοχώρα, η συγγραφέας Βικτωρία Δικαιοπούλου αποτυπώνει μερικές από τις αλήθειες της ζωής μέσα σε 5 νέες διδακτικές ιστορίες. Τα παραμύθια αυτά, σκοπό έχουν να καλλιεργήσουν και να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους. Να κάνουν τους ανθρώπους να φανταστούν έναν καλύτερο κόσμο και ταυτόχρονα να γίνουν η πυξίδα που θα τους κατευθύνει. Η μαγεία και η φαντασία δίνουν λύσεις σε θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, οι ανθρώπινες σχέσεις, η εργατικότητα και η διαφορετικότητα. Οι ιστορίες είναι το καλύτερο μέσον που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι για να τονίσουν και να τοποθετήσουν καλύτερα τις σκέψεις τους και να γίνουν κατανοητοί, κυρίως από τα παιδιά. Κάθε ιστορία είναι μοναδική και δίνει έμπνευση σε κάθε άνθρωπο και σε κάθε ηλικία. Αυτά τα παραμύθια ζωντανεύουν μέσα από τις σκέψεις και τις πράξεις των ηρώων. Ψάξε τους ήρωες παντού γύρω σου και όχι μόνο στα παραμύθια. Θυμήσου να κοιτάξεις και μέσα σου. Καλή ανάγνωση!

Η Βικτωρία Δικαιοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Ειδικός Προσχολικής Αγωγής, εργάστηκε σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς και παρακολούθησε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια. Τόπος διαμονής της είναι η Σαλαμίνα. Η εμπειρία της με τα παιδιά την οδήγησε να γράψει πολλά παραμύθια. Το πρώτο της βιβλίο, Η Παραμυθοχώρα, με 12 μαγικά παραμύθια, έχει μεταφραστεί στα αγγλικά. Από το 2009 παρακολουθεί σεμινάρια ψυχολογίας και προσωπικής ανάπτυξης, βιωματικά σεμινάρια παιχνιδιού και δημιουργικότητας, καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια για την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών. Ακόμα έχει πιστοποίηση ετήσιας επιμόρφωσης στην ειδική αγωγή (Ε.Κ.Π.Α). Τέλος, οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Αγαπά τη φύση και το διάβασμα και συνεχίζει την επιμόρφωση και την προσωπική της ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.