Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΝεοΦεουδαρχία

 


Η προοπτική ενός ιστορικά εντελώς νέου κοινωνικού, οικονομικού και πολιτισμικού παραδείγματος, μιας ασύλληπτης σε βάθος, ένταση, περιεχόμενο και ποιότητα μεταβολής –η οποία ίσως περιλαμβάνει ακόμη και τον άνθρωπο στη βιολογική, διανοητική και ψυχική του διάσταση– είναι σήμερα ορατή, όπως ορατό είναι, επίσης, το ενδεχόμενο παγίωσης μιας συστημικής νεοφεουδαρχίας με αντίληψη ιδιοκτησίας του κόσμου και των ανθρώπων, η οποία θα επιβάλει έναν καθολικό και απόλυτο εξουσιασμό.

Τους παράγοντες που διευκολύνουν ή εν δυνάμει προδιαγράφουν μια τέτοια εξέλιξη, τους όρους και τους συσχετισμούς που αυτή προϋποθέτει και τις συνθήκες που προοπτικά συνεπάγεται εξετάζει νηφάλια και διεισδυτικά το βιβλίο αυτό.

Ένα βιβλίο που συνέγραψε ο Ευστράτιος Β. Αλμπάνης, νομικός, πολιτικός επιστήμων, συγγραφέας και πρώην διπλωμάτης από τη Μυτιλήνη, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καλλιγράφος.

14x21 εκ., 180 σελ. έκδοση: Ιούνιος 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.