Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Ποίηση εν καιρώ κορονοϊού (Της Μαρίας Μακρίδου)



Στις Νότες Λογοτεχνίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας να δώσουμε βήμα σε ανθρώπους που ασχολούνται με τη λογοτεχνία και γράφουν μικρής φόρμας έργα (ποιήματα, διηγήματα), παρουσιάζουμε την Μαρία Γ. Μακρίδου, η οποία έγραψε μια σειρά ποιημάτων με γενικό τίτλο «Ποίηση εν καιρώ κορονοϊού». Κάποια από αυτά παρουσιάζουμε στην εν λόγω ανάρτηση. 

Η κ. Μακρίδου είναι από τις Σέρρες. Γεννήθηκε το 1974, είναι πτυχιούχος γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας του Α.Π.Θ. και μητέρα δύο παιδιών. Αγαπά το βιβλίο και ιδιαιτέρως την ποίηση. Επιθυμία της είναι να εκδώσει ένα βιβλίο με αυτή τη σειρά ποιημάτων. Ο λόγος στην ίδια.

1) Ξέχασα να σας πω
πως μένουμε στο σπίτι
είναι υπόθεση αυτών
που λάτρεψαν τα πλούτη.
Μην έχετε αγωνία
και κάνετε σενάρια
σε λίγο θ' αναγγείλουν
και ποιοι γεννούν ωάρια.
Μην καίγεστε πολύ
πάρτε δικά σας μέτρα
ευθύνη είναι του καθενός
τόξα να βάζει στη φαρέτρα

2) Μη φάτε τον αγλέουρα
και γίνετε χοντροί
θα χρειαστείτε δίαιτα
και φτου κι απ' την αρχή
Μην αφεθείτε στο φαΐ
να μη σας κοροϊδεύουν
δεν ξέρετε ποτέ αυτοί
τι μέτρα επιστρατεύουν
Έτσι λιτά και όμορφα
να στρώνετε τραπέζι
θα δείτε πώς θα φαίνεστε
γλυκείς σαν πετιμέζι

3) Αυγά θα βάψουμε
ή θα το συζητάμε;
άραγε πήρατε μπογιά
ή έτοιμα θα τα φάμε;
Ποτέ δεν έχω βάψει
και θα πρωτοτυπήσω
την τεχνική θα δω
μετά θα τα γυαλίσω
Έχω και κόκορα ντεκόρ
φερμένο από Γαλλία
το τραπεζάκι θα κοσμεί
ως κόκκινη αυθεντία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.