Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Οι Εκδόσεις Ανώνυμο από την Κύπρο



Ο εκδοτικός οίκος "Ανώνυμο" ιδρύθηκε το 2014 στην Κύπρο, από μια ομάδα ανθρώπων, όχι μόνο επαγγελματιών και είναι εμπνευσμένος από τη μεγάλη τους αγάπη για τα βιβλία. Έχει ως σκοπό την προώθηση συγγραφέων και ανάδειξη των έργων τους με κάθε δυνατό τρόπο. Τα άτομα που αποτελούν την εκδοτική μας ομάδα είναι: συγγραφείς, συντάκτες, φιλόλογοι, γραφίστες, όπως και αναγνώστες με πάθος για το καλό βιβλίο. 

Τα στάδια για την ολοκλήρωση του έργου είναι τα εξής: ανάγνωση - επιμέλεια, που περιλαμβάνει μελέτη του κειμένου, διόρθωση σύνταξης, ορθογραφία, σημεία στίξης, παραγράφηση - σελιδοποίηση - γραφιστική και καλλιτεχνική επιμέλεια εξωφύλλου - εικονογράφηση και τέλος εκτύπωση και διανομή. Αναλαμβάνουν -σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενα στην επίσημη ιστοσελίδα τους- να φέρουν γρήγορα, αποτελεσματικά και αξιόπιστα τα έργα των συγγραφέων στους αναγνώστες, με εγγυημένη ποιότητα και πάντοτε με σεβασμό προς τον δημιουργό.

Παρακάτω, παρουσιάζουμε τους πρώτους τίτλους βιβλίων των Εκδόσεων Ανώνυμο. Για περισσότερα εδώ και εδώ!

Η ζωή αλλιώς

Τρεις παράλληλες ιστορίες. Τρεις άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, η Κατερίνα, η Ειρήνη και ο Πέτρος, βλέπουν τη ζωή τους να ανατρέπεται από μια αναπάντεχη συμφορά. Μια ασθένεια, ένα ιδιαίτερο παιδί και ένας χωρισμός θα τους οδηγήσουν στην απελπισία και στη θλίψη. Κι όμως, ένα βήμα πριν την απόγνωση, ένα άτομο κοινός τους παρονομαστής, θα τους φέρει κοντά με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Θα τους βοηθήσει να δουν τη ζωή τους αλλιώς… Μια ιστορία βασισμένη σε προσωπικά βιώματα.

Η Αναστασία Ξενοφώντος Γαϊτάνου γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια πενταμελή οικογένεια στην Αραδίππου, μια όμορφη κωμόπολη της Κύπρου. Είναι μητέρα δύο παιδιών, σύζυγος, εκπαιδευτικός και λάτρης του βιβλίου. Η συγγραφική της πορείαξεκίνησε το 2009 με το παιδικό μυθιστόρημα «Η ομάδα των 5 εναντίον Μαύρου Σίφουνα» και συνέχισε με το «Αουτσάιντερ» που πήρε το Α’ Βραβείο από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου το 2013 και εκδόθηκε το 2015. Το 2020 έκδωσε από τις εκδόσεις Α. Ανώνυμο το πρώτο της μυθιστόρημα για μεγάλους, βασισμένο σε προσωπικά βιώματα και αναμένεται σύντομα «Η ομάδα των 5 εναντίον Μαύρου Σίφουνα, η συνέχεια». Η συγγραφή έγινε μέρος της ζωής της και οι διακρίσεις της σε πανελλήνιους διαγωνισμούς τη διατηρούν σε μια πορεία που τον πρώτο λόγο έχουν οι λέξεις.


Δωμάτιο 104

Ο γοητευτικός Πάρης και η ρομαντική Μαρίνα, γνωρίστηκαν ένα ζεστό καλοκαίρι κάπου ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια της Σαντορίνης και από εκεί, η ζωή τούς οδήγησε στο σταχτόχρωμο Παρίσι. Ζούσαν τον απόλυτο έρωτα! Μια αξιοζήλευτη σχέση, με έντονο πάθος, αγάπη και ευτυχία… Η μοίρα, ωστόσο, καιροφυλακτούσε... ώσπου τους αποκάλυψε ένα τρομαχτικό μυστικό που τους έστρεψε ενάντια ακόμα και στην ίδια την ύπαρξή τους! Στην προσπάθειά τους να ξεχάσουν ό,τι τους στιγμάτισε και να κόψουν τον ομφάλιο λώρο που ενώνει το σήμερα με το χθες, ξεδιπλώνεται μια ιστορία ξέχειλη από μυστήριο, έγκλημα, πάθος, τραγική ειρωνεία και ανισορροπίες. Ποια είναι επιτέλους η αλήθεια; Ποιο το τίμημα για τη σωτηρία της ψυχής τους; Πώς θα αντιμετωπίσουν το παρόν και το μέλλον; Αλλά κυρίως, ποιο είναι αυτό το μυστικό που επέστρεψε από την κόλαση για να τους πάρει μαζί του; Το μυαλό παύει πλέον να λειτουργεί και ο αυθορμητισμός αναλαμβάνει τα ινία, με όποιο τίμημα κι αν είναι αυτό… κοιτάζοντας τη θέα, εικονική;… πραγματική;… μέσα από το δωμάτιο 104…

«Το πεπρωμένο για να το νικήσεις, θα πρέπει να το αποδεχτείς...»

Ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1981 στην Αθήνα, από πατέρα Ελλαδίτη και μητέρα Κύπρια, όμως τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Κύπρο. Η αγάπη του για τη λογοτεχνία εκδηλώθηκε από την ηλικία των δώδεκα, όταν άρχισε να γράφει το πρώτο του βιβλίο σε μια παλαιά γραφομηχανή τού παππού του. Έγραφε καθαρά για προσωπική ευχαρίστηση, ικανοποιώντας το μεγάλο του πάθος για τη συγγραφή. Σπούδασε οδοντοτεχνίτης στην Αθήνα και ασχολήθηκε αρκετά χρόνια με τη σπουδή του σε οδοντοτεχνικό εργαστήριο που διατηρούσε ο πατέρας του. Έπειτα, το ενδιαφέρον του άρχισε να στρέφεται στην τέχνη της πώλησης και ακολούθησε την επιτυχημένη του πορεία στον τομέα των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών. Είναι ο ιδρυτής της εταιρείας James Coaching, που δραστηριοποιείται στον τομέα της Προσωπικής Βελτίωσης, του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού, του Life Coaching, της Συμβουλευτικής και άλλων τεχνικών και στρατηγικών που ακολουθούνται για την Προσωπική ανάπτυξη και την επίτευξη στόχων.

Ο Δημήτρης, δεν σταμάτησε ποτέ να γράφει. Tο 2013 αποφάσισε να δημοσιεύσει το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο «Το Πορτρέτο Της Εύας», το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2013 και απέσπασε άριστες κριτικές σε Ελλάδα και Κύπρο. «Το Δωμάτιο 104», εκδομένο από τις εκδόσεις Ανώνυμο, είναι το δεύτερό του λογοτεχνικό μυθιστόρημα που πραγματεύεται μια ιστορία γεμάτη ανατροπές και με απροσδόκητο τέλος. Έχει συγγράψει επιπλέον το φιλοσοφικό μυθιστόρημα με τίτλο «Ο Διάλογος του Μονολόγου», που βραβεύτηκε το 2015 από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Το βιβλίο πραγματεύεται την εσωτερική σύγκρουση και μια αστείρευτη μάχη με το "εγώ" μέσα από κοινωνικές διαφορές και φιλοσοφικές αναζητήσεις, με απροσδόκητη έκβαση. Επίσης βραβεύτηκε την επόμενη χρονιά, το στοχαστικό του μυθιστόρημα με τίτλο «Η λεμονιά» που παραπέμπει, όπως και το προηγούμενο, σε κλασική λογοτεχνία. Παράλληλα, έργα του διακρίθηκαν και δημοσιεύτηκαν σε βιβλία και ποιητικές συλλογές. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε την παγκόσμια διάκριση της ποιητικής του συλλογής «Βίος Βραχύς». Επίσης, είναι αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Η βράβευσή του από την ΠΕΛ, καθώς και η βιβλιογραφία του, έχει προβληθεί από το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Κύπρου ΡΙΚ1, στο πολιτιστικό, ενημερωτικό πρόγραμμα ΕΝΤΕΧΝΩΣ.


Επίσης, από τις Εκδόσεις Ανώνυμο, κυκλοφορούν δύο βιβλία του Μάριου Καρακατσάνη με τίτλο «Εφιάλτες του μυαλού» (Α & Β Μέρος):

Μικρές ιστορίες φαντασίας, ψυχολογικού θρίλερ, αλλά και βαθύτερων συναισθημάτων. Μια δεύτερη ευκαιρία για σωστή Επιλογή είναι αρκετή, για να διορθώσει ο Μάρκος τις λανθασμένες επιλογές στη ζωή του; Τι Ψιθυρίσματα ακούει ο μικρός Κέβιν, μέσα στην παρανοϊκή μοναξιά του και σε ποιες ανεπανόρθωτες πράξεις θα τον οδηγήσουν; Ποιο Δώρο απομένει πλέον, να προσφέρει ο Δημήτρης στην Αλκμήνη και πόσο μακριά μπορεί να φτάσει μια καρδιά που αγάπησε απόλυτα; Ποιο μυστικό κρύβει ο ξεχωριστός Κήπος του Άντυ, όταν το άρρωστό του μυαλό τον οδηγήσει να φυτέψει τα πιο αλλόκοτα “λουλούδια”; Και τέλος, με ποιο τρόπο θα βρει άραγε ο Τζος την Έξοδο προς τη λύτρωση, μετά από μια μάχη με τους δαίμονές του;

Με την ιδιαίτερη πένα του Μάριου Καρακατσάνη, θα ταξιδέψετε σε παράξενους κόσμους, όχι μόνο τρομακτικούς, αλλά και παραμυθένιους. Γιατί εκεί που το μυαλό μας βλέπει παραμύθια, για  κάποιους άλλους είναι ολόκληρη η ζωή τους! 

Και τέλος, κυκλοφόρησε πρόσφατα το τέταρτο βιβλίο τους. Είναι μια ανθολογία, αποτέλεσμα λογοτεχνικού διαγωνισμού που είχαν προκηρύξει τον Δεκέμβρη του 2015 και η οποία καθυστέρησε για διάφορους λόγους. Περιέχει τα βραβευθέντα σε 6 λογοτεχνικές κατηγορίες, Ποίηση, Διήγημα, Παραμύθι, Νουβέλα, Δοκίμιο και Θεατρικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.