Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Αιγυπτιακή Μυθολογία - Ιστορίες για θεούς, θνητούς και τέρατα


Η «Αιγυπτιακή Μυθολογία» (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα), μια πολυτελής σκληρόδετη έκδοση, που είναι το δεύτερο βιβλίο της Ντόνα Τζο Νάπολι για την αιγυπτιακή μυθολογία μετά το Lights on the Nile, προσφέρει μια περιπλάνηση στη χώρα του Νείλου που γέννησε τον πανίσχυρο θεό ήλιο Ρα, την τρυφερή και προστατευτική Εσέτ (Ίσιδα), αφοσιωμένη σύζυγο και μητέρα, τη θεά της εκδίκησης Σεχμέτ, και τόσες άλλες θεότητες, όπως τη θεά γάτα Μπαστέτ, αλλά και τις περίφημες ταφικές τελετές και τις πυραμίδες. 

Οι ιστορίες του τόμου αφηγούνται με λυρισμό τη δημιουργία της γης και του ουρανού, της μέρας και της νύχτας, τις μακροχρόνιες διαμάχες μεταξύ των θεών. Aπό τον πανίσχυρο Ρα, τον θεό ήλιο, έως την τρυφερή και προστατευτική Εσέτ (Ίσιδα), αφοσιωμένη σύζυγο και μητέρα, οι ιστορίες αυτού του βιβλίου δεν παύουν ποτέ να μας μαγεύουν. Αφηγούνται με λυρισμό τη δημιουργία της γης και του ουρανού, τις μακροχρόνιες διαμάχες μεταξύ των θεών, αλλά και τη συναρπαστική ζωή θρυλικών ηρώων. Ιστορίες που θα αιχμαλωτίσουν το ενδιαφέρον ανθρώπων κάθε ηλικίας. 

Στις σελίδες αυτού του εντυπωσιακού βιβλίου θα βρείτε: 
• Ιστορίες για θεούς, θεές, θνητούς και τέρατα που θα εξάψουν τη φαντασία σας. 
• Πρωτότυπες εικόνες που ζωντανεύουν τους ήρωες και τις ιστορίες τους. 
• Πληροφορίες για το ιστορικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Αιγύπτου. 
• Έναν χάρτη της αρχαίας Αιγύπτου που εξηγεί το γεωγραφικό πλαίσιο. 
• Μια συγκεντρωτική παρουσίαση των θεών και των ηρώων, στην οποία περιλαμβάνονται επίσης τα ονόματα, οι τίτλοι και τα σύμβολά τους. 
• Την ενότητα «Υστερόγραφο» για όσους θέλουν να μάθουν ακόμα περισσότερα. 

Η ΝΤΟΝΑ ΤΖΟ ΝΑΠΟΛΙ είναι καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Swarthmore College.Έχει γράψει περισσότερα από 70 βιβλία για παιδιά και νέους, μεταξύ των οποίων και τα Ελληνική Μυθολογία και Αιγυπτιακή Μυθολογία του National Geographic. Σπούδασε Μαθηματικά και Γλωσσολογία, αλλά έτρεφε ανέκαθεν ιδιαίτερη αγάπη για τη μυθολογία, τους εθνικούς λαϊκούς μύθους και τα παραμύθια. Αυτό είναι το τρίτο της βιβλίο στη σειρά μυθολογίας για το National Geographic. 

Το βιβλίο για την "Ελληνική Μυθολογία" εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.