Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Ο Πάνος και το ποτάμι


Ο μικρός Πάνος ετοιμάζεται να κοιμηθεί. Αν και η μαμά του τού θυμίζει ότι πρέπει να κάνει τσισάκια και να πλύνει τα δόντια του, αυτός αποφασίζει να πέσει για ύπνο χωρίς ν’ ασχοληθεί με όλα αυτά. Ένα όνειρο, όμως, θα του αλλάξει γνώμη… 

Πρόκειται για την πρώτη συγγραφική δουλειά της Άννας Πλιάτσικα, την οποία «έντυσε» με τις εικόνες του ο Κωνσταντίνος Ρουγγέρης. Ένα έργο για παιδιά προσχολικής ηλικίας, που προσπαθούν να βαδίσουν προς τον κόσμο των μεγάλων! Κυκλοφορεί από τις "Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή".

Η Άννα Πλιάτσικα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και έχει ένα γιο, τον Κωστή. Είναι απόφοιτη της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Βρεφονηπιοκομίας Ιωαννίνων. Η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα την Ιστορία του Παιχνιδιού. Σήμερα εργάζεται σε παιδικό σταθμό του δήμου Άνω Λιοσίων και είναι εκλεγμένη στην Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. 

Ο Κωνσταντίνος Ρουγγέρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Ασχολείται επαγγελματικά με την πολιτική γελοιογραφία και την εικονογράφηση βιβλίων. Σκίτσα του έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα Οδηγητής και στο περιοδικό Γαλέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.