Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Οι 12 άθλοι του Ηρακλή σε μια νέα, καλαίσθητη έκδοση


"Οι 12 άθλοι του Ηρακλή" μόλις κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Κέδρος σε ένα εξαιρετικό παιδικό βιβλίο της Φρανσουάζ Ραχμίλ (κείμενο) και της Σαρλότ Γκαστό (εικόνες), σε μετάφραση-απόδοση από τα γαλλικά, της Αριάδνης Μοσχονά. Σκληρό εξώφυλλο, έγχρωμο, εντυπωσιακού σχήματος 24χ31 και 72 σελίδων, το συγκεκριμένο βιβλίο του ιστορικού εκδοτικού οίκου φιλοδοξεί ν' αποτελέσει αντιπροσωπευτική συντροφιά πονημάτων διδακτικού χαρακτήρα για παιδιά.

Τα παιδιά μαθαίνουν με εύληπτο τρόπο για τους δώδεκα άθλους του μυθικού Ηρακλή. Στο τέλος παρατίθεται και γλωσσάρι, στο οποίο μπορούν να ανατρέξουν οι μικροί αναγνώστες και να βρουν τη σημασία ορισμένων λέξεων που είναι γραμμένες με έντονα στοιχεία στο κείμενο (π.χ. περατάρης: οδηγός βάρκας ή σχεδίας που μας περνάει απέναντι σε ένα ποτάμι ή μια λίμνη). 

Και λίγα λόγια για την γνωστή σε όλους μυθολογική ιστορία: Προκειμένου να τιμωρηθεί για μια τρομερή πράξη του ο Ηρακλής, γιος του Δία, πρέπει να εκτελέσει δώδεκα άθλους. Όμως ο δρόμος προς τη συγχώρεση των θεών είναι γεμάτος εμπόδια και παγίδες. Ο γενναίος Ηρακλής θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει δύσκολες δοκιμασίες και κινδύνους και να νικήσει τερατώδη πλάσματα, όπως το λιοντάρι της Νεμέας, τις Στυμφαλίδες Όρνιθες, τον φύλακα του Κάτω Κόσμου Κέρβερο και πολλά άλλα… 

Δώδεκα δοκιμασίες, δώδεκα περιπέτειες. Ίσως πιστεύετε πως γνωρίζετε τους άθλους του Ηρακλή. Είστε σίγουροι όμως; Ακολουθήστε τον στα ταξίδια του.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν: 
"Το μεγάλο ταξίδι του Οδυσσέα"
"Θεοί και θεές της μυθολογίας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.