Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Η πιο τρομακτική ιστορία όλων των εποχών από τον Φίλιπ Κερ


Ο κορυφαίος συγγραφέας της αστυνομικής λογοτεχνίας, Φίλιπ Κερ (1956-2018), εκτός από τα πολυδιαβασμένα μυθιστορήματά του με βασικό ήρωα τον Μπέρνι Γκούντερ, έγραψε και σημαντικά βιβλία για παιδιά και εφήβους, μεταξύ των οποίων «Η πιο τρομακτική ιστορία όλων των εποχών», ένα συναρπαστικό και ενδιαφέρον βιβλίο μυστηρίου.
  
Το βιβλίο κυκλοφόρησε στις αρχές του 2019 σε μία εξαιρετικά φροντισμένη αποτύπωση από τις εκδόσεις Κέδρος, σε μετάφραση της Δέσποινας Μάντζαρη. Οι μικροί αναγνώστες καλούνται να βρεθούν στο Στoιχειωμένο Σπίτι των Βιβλίων, στον κεντρικό δρόμο του Χίτσκοκ, για μια διασκεδαστική βραδιά με ανατριχιαστικές ιστορίες φαντασμάτων και τρομακτικά παραμύθια.

Μετά το τροχαίο ατύχημά του, ο Μπίλι Σίβερς περνάει πολύ χρόνο διαβάζοντας μόνος στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Χίτσκοκ. Ώσπου ανακαλύπτει ένα παράξενο βιβλιοπωλείο, Το Στοιχειωμένο Σπίτι των Βιβλίων. Εκεί γνωρίζει τον μυστηριώδη και ιδιόρρυθμο ιδιοκτήτη του και μαθαίνει για τον διαγωνισμό που προσκαλεί τους αναγνώστες να περάσουν μια ολόκληρη νύχτα στο βιβλιοπωλείο, ακούγοντας μια ιστορία τόσο φοβερή, τόσο αποτρόπαια, τόσο φρικιαστική, που αλλάζει για πάντα τη ζωή όποιου την ακούει.

Γιατί είναι, ίσως, η πιο τρομακτική ιστορία όλων των εποχών.

Θα τολμήσει ο Μπίλι να τη μάθει; ΕΣΥ ΤΟΛΜΑΣ ;


Για περισσότερα βιβλία των "Εκδόσεων Κέδρος" εδώεδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.