Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Δύο θαυμάσια βιβλία από τις Εκδόσεις Κέλευθος




















Οι «Εκδόσεις Κέλευθος» συνεχίζουν να εκδίδουν αξιοπρόσεκτα βιβλία. Παρακάτω, δύο από αυτά που σας προτείνουμε να διαβάσετε: Τα πρόσωπα της απιστίας & Η γέννηση του ήρωα.

«Τα πρόσωπα της απιστίας» - Esther Perel
Μέσα από την εμπειρία της ως οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, η Esther Perel προσεγγίζει το ευαίσθητο θέμα της απιστίας
Η απιστία είναι μια πολύ συνηθισμένη πράξη, που όμως τη συζητάμε ελάχιστα και κοντόφθαλμα. Αυτό το κενό θέλησε να καλύψει η οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Esther Perel με αυτό το βιβλίο. Δεν προσφέρονται «λύσεις» ούτε έτοιμες οδηγίες. Αντίθετα, πρόκειται για μια διαφωτιστική μελέτη που αποσκοπεί στην έναρξη ενός πιο παραγωγικού διαλόγου και το χτίσιμο πιο ανθεκτικών σχέσεων.

Επιμέλεια: Αρετή Μπουκάλα
Μετάφραση: Δέσποινα Παπαγιαννοπούλου


«Η γέννηση του ήρωα» - Boris Cyrulnik
Μια διαφωτιστική μελέτη του νευροψυχιάτρου Boris Cyrulnik στο θέμα της ηρωοποίησης. Οι ήρωές μου ήταν φτιαγμένοι από το ίδιο αίμα με το δικό μου… Η ηρωοποίηση είναι μια ψυχοκοινωνική διαδικασία που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρωπότητας. Ο ήρωας θα εμφανιστεί σε καιρό πολέμου αλλά και πληκτικής ειρήνης. Θα ξυπνήσει τις ναρκωμένες μας ψυχές, θα εξευγενίσει τον θάνατο, θα αποτελέσει μια μορφή προσκόλλησης όμοια με αυτήν που μας καθησύχαζε όταν ήμασταν παιδιά.

Επιμέλεια: Maria-Chiara Naldini, Xρήστος Πονηρός, Αρετή Μπουκάλα, Γιοβάνα Βεσσαλά, Δέσποινα Παπαγιαννοπούλου, Δημήτρης Παπακώστας, Κατερίνα Γιανναδάκη, Λητώ Τσεκούρα, Συλβί Ρηγοπούλου, Φίλια Μπουγιούκου
Μετάφραση: Άννα Πλεύρη, Βεσσαλά Γιοβάνα

Για περισσότερα βιβλία των Εκδόσεων Κέλευθος, εδώ & εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.