Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Μια περιπέτεια στη Χίο, στα ίχνη του Ομήρου


Ένα όμορφο βιβλίο για παιδιά και εφήβους, από τον συγγραφέα και δημοσιογράφο, Κώστα Στοφόρο, κυκλοφορεί από τις ιστορικές Εκδόσεις Κέδρος.

Τι κρύβεται πίσω από τον μυστηριώδη θάνατο του ανθρώπου που αποκρυπτογράφησε τη Γραμμική Β; Μια παράξενη ιστορία ξετυλίγεται από το Βουκουρέστι στη Χίο και από εκεί στο βροχερό Λονδίνο. Η παρέα των παιδιών που ανακάλυψε τον Κώδικα της Λέρου και την πέμπτη πόλη των Δωριέων ταξιδεύει στη Βολισσό της Χίου, αποφασισμένη να αποφύγει τα μπλεξίματα. Γρήγορα όμως γίνεται φανερό πως δύσκολα θα τα καταφέρει, ειδικά όταν στο νησί εμφανίζεται ο αστυνόμος Παπαγεωργίου με την οικογένειά του.

Ποιος πιστεύει στις συμπτώσεις; Πάντως όχι ο Ιάσονας, ο νεότερος Έλληνας ντετέκτιβ, που ακονίζει τη σκέψη του μασώντας μαστίχα Χίου. Ούτε η Αντιγόνη, που λατρεύει την Ιστορία και τα μυστήρια.

Το ανέμελο καλοκαίρι στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου θα κινδυνέψει να μετατραπεί σε εφιάλτη. Κάπου στο βάθος κρύβεται μια πολύ σημαντική ανακάλυψη. Μέσα από την περιπέτεια και το μυστήριο γνωρίζουμε την ξεχωριστή ιστορία και τις παραδόσεις της Χίου.

Από τον Όμηρο στην Αγια-Μαρκέλλα, από το Άγιο Γάλας στον Εμπορειό, από τα Μαστιχοχώρια ως τον Ανάβατο, με συζητήσεις και ανατροπές, με γλέντια και βουτιές στη θάλασσα, με γεύσεις και αρώματα, με έρωτες και με καβγάδες, ταξιδεύουμε κι εμείς, μαζί με τα παιδιά, στο λαμπρό καλοκαίρι. 

Για περισσότερα βιβλία των Εκδόσεων Κέδρος, εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.