Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Τα νέα υπέροχα παιδικά βιβλία της Κόκκινης Κλωστής Δεμένης


Για άλλη μια φορά οι «Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» μας εκπλήσσουν ευχάριστα με τις νέες κυκλοφορίες των παιδικών βιβλίων τους. Ο γνωστός εκδοτικός οίκος της Πάτρας που εκδίδει αποκλειστικά και μόνο βιβλία για παιδιά, αποδεικνύει την αγάπη του για τους μικρούς μας φίλους, με τις παρακάτω τρεις εκδόσεις που σας παρουσιάζουμε. Αναζητήστε τα στα βιβλιοπωλεία ή απευθείας στην επίσημη ιστοσελίδα τους και χαρίστε τα εκεί που πρέπει!


«Όχι τόσο σφιχτά, Μάξιμε!» της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου (κείμενο) και της Πωλίνας Παπανικολάου (εικονογράφηση).

Ο Μάξιμος είναι μικρός, αλλά όχι και τόσο μικρός, γιατί έχει μια μικρότερη αδερφή, τη Λίζα. Όταν όμως ασχολείται μαζί της, οι γονείς του συνεχώς του λένε «μην κάνεις το ένα» και «μην κάνεις το άλλο»... Μια μέρα η μαμά και ο μπαμπάς έχουν μια δουλειά. Έτσι, μένει η γιαγιά στο σπίτι να προσέχει τα παιδιά. Επιτέλους, ο Μάξιμος θα έχει την ευκαιρία να φροντίσει τη μικρή του αδερφούλα. Θα ’ναι πανεύκολο, σαν παιχνιδάκι! Ή μήπως όχι; Μία απ’ τις τρυφερότερες ιστορίες για μικρά παιδιά, που θα διαβαστεί μονορούφι.


«Όταν ο Ράμπο γνώρισε τη Ριρίκα» της Εύας Κασιάρου (κείμενο) και της Ελίζας Βαβούρη (εικονογράφηση).

Ο Ράμπο είναι ένας φιλήσυχος, καλοσυνάτος σκύλος, που ζει με τον μικρό Αργύρη και την οικογένειά του. Το μόνο που τον αγριεύει είναι οι γάτες, αλλά δε γνωρίζει καν τον λόγο. Μια μέρα τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη στο σπίτι. Επιστρέφοντας από τη βόλτα του με τον Αργύρη, βλέπει πως η μαμά του αγοριού έχει μαζέψει από τον δρόμο μία αδέσποτη γάτα! Ο Ράμπο δεν μπορεί να ησυχάσει με τη γάτα μες στα πόδια του. Έτσι, προσπαθεί με κάθε τρόπο να τη διώξει, για να μείνει πάλι το μόνο ζώο μες στο σπίτι. Όλα όμως αλλάζουν όταν μια μέρα κάτι περίεργο στριφογυρίζει μέσα στο... πλυντήριο!


«Καληνύχτα με τις 4 εποχές» της Χάντι Τζάτου Έντζιε (κείμενο) και Λίζας Αϊσάτο (εικονογράφηση)

Τα παιδιά κοιμούνται. Κοιμούνται κι οι μεγάλοι. Κοιμούνται κι οι εποχές του χρόνου. Οι αδερφές Χάντι Τζάτου Έντζιε και Λίζα Αϊσάτο ήθελαν πολύ να δημιουργήσουν μαζί ένα εικονογραφημένο βιβλίο. Ένα βιβλίο για τις εποχές του χρόνου, που κοιμούνται και γεννιούνται ξανά, ένα βιβλίο για να διαβάζει κανείς λίγο πριν κοιμηθεί, όλες τις εποχές του χρόνου.

Για περισσότερα βιβλία εδώ & εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.