Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Κόκκινη Κλωστή Δεμένη και ... το παραμύθι αρχινά!


Οι εκδόσεις «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» δημιουργήθηκαν από ανθρώπους που ασχολούνται με το βιβλίο εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Η αγάπη για τα παιδιά και η επιθυμία για προσφορά ποιοτικού βιβλίου ήταν αρκετά για να ιδρυθούν οι εκδόσεις «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» το 2008 στην Πάτρα. Τη χρονιά αυτή ξεκίνησαν δειλά δειλά με τη μετάφραση και έκδοση στην ελληνική γλώσσα κάποιων παιδικών βιβλίων από ξένους εκδοτικούς οίκους με όμορφη εικονογράφηση και ιδιαίτερα κείμενα. Το 2014 μπήκαν δυναμικά πλέον στο χώρο του παιδικού -αυστηρά και μόνο παιδικού- βιβλίου και μέχρι σήμερα έχουν εκδώσει 96 τίτλους!

Με γνώμονα την ποιότητα, την ικανοποίηση και τον σεβασμό του μικρού αναγνώστη επιλέγονται με προσοχή τα βιβλία που εκδίδονται. Μια ολοκληρωμένη ομάδα ανθρώπων τα αξιολογεί και τα επιμελείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να διασφαλίζεται η γλωσσική, καλλιτεχνική και τεχνική αρτιότητα κάθε βιβλίου.

Η συνεργασία με ξεχωριστούς συγγραφείς και εικονογράφους συμβάλλει στην έξαψη του ενδιαφέροντος και της φαντασίας των μικρών αναγνωστών, καθώς επίσης των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Για τις εκδόσεις «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη», τα βιβλία δεν είναι μόνο σελίδες που περιγράφουν μια ιστορία… Είναι ένας κόσμος γεμάτος χρώματα, νοερά ταξίδια, μηνύματα, ηθικά διδάγματα, γνώση για τους μικρούς φίλους και προπάντων φαντασία. Φαντασία, που καλλιεργείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Άλλωστε όπως έχει πει ο Αϊνστάιν: η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση, γιατί η γνώση είναι πεπερασμένη, ενώ η φαντασία περικλείει όλον τον κόσμο. Η λογική δε, σε πάει από το Α ως το Ω. Η φαντασία σε πάει παντού.


Οι Νότες Λογοτεχνίας καλωσορίζουν τον εξαίρετο εκδοτικό οίκο από την Πάτρα, παρουσιάζοντας πέντε βιβλία της σειράς «Οι Ιστορίες του Μεγάλου Αρκούδου» της Τζέιν Χίσι, σε μετάφραση Εύης Γεροκώστα, επιμέλεια κειμένων Κατερίνας Τσιούμα και τεχνική επιμέλεια Κωνσταντίνου Γκότση. Όλα εκδόθηκαν το Μάιο του 2018.

Οι ιστορίες του Μεγάλου Αρκούδου είναι μια επιτυχημένη σειρά βιβλίων με ήρωες λούτρινα αρκουδάκια που συντροφεύουν με απλές κατανοητές μικρές ιστορίες τους μικρούς αναγνώστες όλες τις ώρες. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο site της συγγραφέως και εικονογράφου: www.janehissey.co.uk


Το αρκουδάκι χάθηκε!
Τα παιχνίδια αποφασίζουν να παίξουν «κρυφτό». «Ένα, Δύο, Τρία, Τέσσερα, … Εννέα, Δέκα! ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ». Ο Μεγάλος Αρκούδος άρχισε να ψάχνει. Ένα ένα όλα τα παιχνίδια παρουσιάζονται. Όλα, εκτός από το Αρκουδάκι. Κανείς δεν ξέρει που έχει κρυφτεί! Μήπως εσείς ξέρετε πού μπορούμε να το βρούμε;


Το αρκουδάκι και το παντελόνι του
Όταν ξύπνησε το Αρκουδάκι, ο ήλιος έλαμπε έξω από το παράθυρο. «Τι όμορφο πρωινό!» είπε. «Σήμερα θα κάνω κάτι διαφορετικό.» Έβγαλε τις πιτζάμες του κι έψαξε το παντελόνι του. Το έψαξε στην καρέκλα όπου το είχε αφήσει. Μετά κάτω από το κρεβάτι. Μετά στη συρταριέρα. Όμως το παντελόνι του δεν ήταν εκεί. Δεν ήταν πουθενά… Γιατί κανείς δεν ήξερε που είναι το παντελόνι του;


Ζωγραφίζουμε όλοι μαζί
Όλα τα παιχνίδια θέλουν να ζωγραφίσουν τους δικούς τους μοναδικούς πίνακες και ξεκινούν με μεγάλη διάθεση. «Εγώ μπορώ να φτιάξω ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ βούλες», γάβγισε ο Σκύλος. Έριξε το λαστιχένιο μπαλάκι του μέσα στην παλέτα με τα χρώματα και μετά πάνω στο χαρτί. ΠΛΟΥΤΣ! Τα πράγματα δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο... Ο Μεγάλος Αρκούδος τότε σκέφτηκε κάτι που έκανε όλα τα παιχνίδια χαρούμενα.


Είμαι η καμηλοπάρδαλη
Ένα μεγάλο κουτί φτάνει στο σπίτι των παιχνιδιών. Όλοι αναρωτιούνται τι έχει μέσα. Θα μπορούσε να έχει κάτι συναρπαστικό, όπως έναν θησαυρό; Ο Μεγάλος Αρκούδος και τα άλλα παιχνίδια λύνουν το μυστήριο. Μέσα στο κουτί βρίσκεται ένας νέος γούνινος φίλος… «Ένας καινούριος φίλος είναι πολύ καλύτερος από ένα κουτί γεμάτο θησαυρούς!» είπε το Αρκουδάκι.


Αγώνας με βάρκες & Ένας δράκος για το αρκουδάκι
Μια μέρα τα παιχνίδια αποφασίζουν να φτιάξουν βάρκες με διάφορα υλικά και να κάνουν αγώνες στο ρυάκι. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα σχεδιάζουν όταν το Αρκουδάκι σκαρφαλώνει στο κατάρτι και προσπαθεί να λύσει το σχοινί… Ο Μεγάλος Αρκούδος διαβάζει μια συναρπαστική ιστορία στο Αρκουδάκι για έναν δράκο που ζούσε σε μια μυστική σπηλιά. «Υπάρχουν αληθινοί δράκοι;» ρώτησε το Αρκουδάκι και σκεπάστηκε μέχρι τη μύτη με την κουβέρτα του…

Οι Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη αποτελούν σημείο αναφοράς στις εκδόσεις παιδικών βιβλίων. Τα βιβλία τους έχουν αγαπηθεί και συνεχίζουν τη δημιουργική τους πορεία από την Αχαϊκή πρωτεύουσα. Για περισσότερα βιβλία εδώ & εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.