Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Για το βιβλίο-cd "Ευχή" της Σοφίας Γεωργαντζή


Θεωρώ εξαιρετική την ιδέα που έχουν αρκετοί δημιουργοί του ελληνικού τραγουδιού, παλιοί και νέοι, να κυκλοφορούν τους ψηφιακούς δίσκους τους, με τη συνοδεία ενός βιβλίου. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που το cd έχει χάσει πια την αξία του. Μια τέτοια κίνηση έκανε πριν δύο χρόνια η τραγουδοποιός Σόφι Γεωργαντζή (Πώς να αναπνεύσω, Ζωγραφίζω όνειρα, κ.λπ.) από τη Θεσσαλονίκη, με την "Ευχή" των "Εκδόσεων Μαλλιάρης Παιδεία".

Τη Γεωργαντζή την άκουσα για πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη, όπου συνόδευε με τη φωνή και την κιθάρα της, τον τραγουδοποιό Δημήτρη Ζερβουδάκη. Είχαμε κάνει μάλιστα και με τους δύο μια σύντομη συνέντευξη με αφορμή εκείνη την όμορφη μουσική βραδιά που μας είχαν χαρίσει. 

Στην "Ευχή" ακούμε δέκα τραγούδια σε στίχους, μουσική-σύνθεση και ενορχήστρωση (με τη βοήθεια του Δάνη Κουμαρτζή που έκανε την ηχογράφηση και του μουσικού Γιώργου Καλλιφατίδη), της ίδιας της ερμηνεύτριας, η οποία υπογράφει και την παραγωγή και την επιμέλεια μίξης!

Στο βιβλίο (46 σελίδων και διαστάσεων 14χ20) υπάρχουν οι στίχοι των τραγουδιών, σημειώσεις της τραγουδοποιού, πληροφορίες για τα τραγούδια, πλούσιο φωτογραφικό υλικό από πρόβες και ηχογραφήσεις και τέσσερα χρονογραφήματα που αφορούν τις ιστορίες πίσω από τα τραγούδια!

Και εις άλλα με υγεία! Καλή ανάγνωση και καλή ακρόαση, όπως λέγαμε και στο ραδιόφωνο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.