Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

Η Συνάντηση 20 Τούρκων Καλλιτεχνών στην "Αίθουσα ΣYNH"

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Συνάντηση», στην οποία συμμετέχουν 20 νέοι τούρκοι καλλιτέχνες. Τα εγκαίνια της έκθεσης διεξήχθησαν στον φιλόξενο χώρο της σπουδαίας ζωγράφου Σύνης Αναστασιάδη, στην Παλαγία της Αλεξανδρούπολης. Εκτέθηκαν έργα είκοσι ζωγράφων, οι μισοί από τους οποίους ταξίδεψαν για να παρευρεθούν στην εκδήλωση.  

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2013 και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 19:00-22:00, εκτός Τετάρτης και Παρασκευής. Το φιλότεχνο κοινό της Αλεξανδρούπολης και ολόκληρης της Θράκης δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να επισκεφτεί την «Αίθουσα Σύνη» και ν’ απολαύσει τα έργα ταλαντούχων και νέων κυρίως ζωγράφων.
Τα εγκαίνια κάλυψε και το πρώτο τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας, το "TRT". 

Τέλος, στην εκδήλωση είχαμε την χαρά ν’ ακούσουμε για λίγα λεπτά τούρκους παραδοσιακούς μουσικούς (την παράσταση έκλεψε ο 10χρονος με το κλαρίνο), αλλά το θερμότερο χειροκρότημα κέρδισαν οι τρεις εξαίρετοι κλασικοί μουσικοί: Κώστας Βενετικίδης (τσέλο), Μάγια Βενετικίδου (βιολί) και Μαρίζα Κακαβελάκη (πιάνο). Σπουδαίοι σολίστες και εκπαιδευτικοί στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής.
Ελπίζουμε αυτές οι "Συνατήσεις" να μη σταματήσουν ποτέ. Στον παρακάτω σύνδεσμο η πρόσφατη συνέντευξη της Σύνης Αναστασιάδη στο πολιτιστικό ιστολόγιο του Θεοδόση Βαφειάδη: http://theovaf.blogspot.gr/2013/11/blog-post_890.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.