Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Τίμησαν το Δήμο Αβδελιώδη στην Αλεξανδρούπολη


Ολοκληρώθηκε το 25ο Συνέδριο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (1-3 Ιουνίου 2012), στην Αλεξανδρούπολη, που πραγματοποιήθηκε στο «Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης», στο «Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Φλοίσβο», στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου +βιβλία Καφετζή και στο συνεδριακό κέντρο του Alexander Beach Hotel.

Τη διοργάνωση του συνεδρίου και όλων των εκδηλώσεων, ανέλαβε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας και η Κινηματογραφική Λέσχη της Αλεξανδρούπολης.


Το μπλογκ  http://theovaf.blogspot.gr/, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, παρακολούθησε μόνο μία εκδήλωση. Την εκδήλωση προς τιμήν του σπουδαίου έλληνα σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού του κινηματογράφου και του θεάτρου, Δήμου Αβδελιώδη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο «Φλοίσβο» και ξεκίνησε με προσφώνηση από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και φιλόλογο κα Γεωργία Νικολάου και έπειτα το λόγο πήραν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών κος Δημήτρης Καλαντίδης και ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης κος Βαγγέλης Μανωλόπουλος. 
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κος Βαγγέλης Λαμπάκης, αν και θα απηύθυνε, σύμφωνα με το πρόγραμμα, χαιρετισμό στην εκδήλωση, απουσίαζε.

Στη συνέχεια, για το έργο και την προσωπικότητα του Δήμου Αβδελιώδη, μίλησαν δύο άνθρωποι που γνωρίζουν αρκετά καλά τη δουλειά του. Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Γιάννης Σολδάτος και ο κριτικός κινηματογράφου Κώστας Τερζής.
Τέλος, προβλήθηκαν οι δύο πρώτες κινηματογραφικές ταινίες του εμπνευσμένου δημιουργού, ο «Αθέμιτος συναγωνισμός» (1982) και «Το δέντρο που πληγώναμε» (1987), που κέρδισαν δίκαια το ζεστό χειροκρότημα των κινηματογραφόφιλων, συνέδρων και μη, που βρέθηκαν στο θερινό σινεμά της πόλης το προηγούμενο Σαββατόβραδο 02/06/2012

Στις πρώτες φωτογραφίες είναι οι κύριοι Βαγγέλης Μανωλόπουλος και Δημήτρης Καλαντίδης, με το τιμώμενο πρόσωπο. Στις ασπρόμαυρες είναι ο Γιάννης Σολδάτος με το Δήμο Αβδελιώδη, ο Κώστας Τερζής και τέλος, η μεταφράστρια και αντιπρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης κα Κούλα Καφετζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.