Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Μια υπέροχη βραδιά στο Σουφλί: Θανάσης, Λία και Κώστας (25/06/2011)

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011, στα πλαίσια της Γιορτής Μεταξιού, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας τραγούδησε και έπαιξε στο Σουφλί του Έβρου. Στον τόπο που γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του. Με μεγάλη συγκίνηση βρέθηκε στον συγκεκριμένο τόπο για να δώσει αφιλοκερδώς μια ιδιαίτερη συναυλία, ερμηνεύοντας παλιά και καινούργια τραγούδια.
Μαζί του, τραγούδησε η Λία Τζιαμπάζη και έπαιξε κιθάρα, μπουζούκι και φυσαρμόνικα ο Κώστας Γκαϊφύλλιας. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αυλή του Τζίβρε. Του μεγαλύτερου και παλαιότερου εργοστασίου μεταξιού της περιοχής, στο οποίο εργαζόταν για πολλά χρόνια και η μητέρα του αγαπημένου τραγουδοποιού. Ένα πανέμορφο συγκρότημα κτιρίων που πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί ως ένας χώρος πολιτισμού με εκθέσεις και εκδηλώσεις.
Λίγο μετά τις 21:00 έσβησαν τα φώτα και ανέβηκε στη σκηνή. Ένα τραγούδι πρόλαβε όμως να ερμηνεύσει ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας έξω μιας και άρχισε να βρέχει. Και εκεί που περιμέναμε να σταματήσει η βροχή, είχε μια εξαιρετική ιδέα. Πήρε την απόφαση να κάνει τη συναυλία σ' έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους χώρους του εργοστασιακού συγκροτήματος Τζίβρε. Χωρίς μικρόφωνα, ηχεία και ενισχυτές συνεχίστηκε η συναυλία μέσα στο εργοστάσιο μεταξιού στο οποίο λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας!
Αυτό που ακολούθησε ήταν πραγματικά κάτι μοναδικό και ανεπανάληπτο...Με μια λέξη; Μυσταγωγία! Με απόλυτη ησυχία και προσοχή, ο κόσμος άκουγε και έβλεπε το Θανάση Γκαϊφύλλια να τραγουδά και να διηγείται ιστορίες από τα παλιά, αλλά και άλλες που αφορούν το μέλλον...
Τι να τα κάνεις τα μικρόφωνα σε τέτοιες περιπτώσεις; Η φωνή - καμπάνα του Γκαϊφύλλια έφτανε σε όλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη. Μπορείτε να στέλνετε υλικό για παρουσιάσεις (LP, CD, βιβλία -παλιά & καινούργια-, περιοδικά, προσκλήσεις εκδηλώσεων) και να στηρίξετε ποικιλοτρόπως την προσπάθειά μας, επικοινωνώντας μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος αναρτήσεων (κειμένων και φωτογραφιών): Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης. Στις βιβλιοπαρουσιάσεις συνεργάζεται η Νεοελληνίστρια Φιλόλογος, κ. Αθηνά Ντίνου.