Συνεργάστηκε ως επαγγελματίας μουσικός σε συναυλίες και δισκογραφία με πολλούς καλλιτέχνες της ελληνικής και όχι μόνο μουσικής σκηνής, όπως οι: Άγαμοι Θύται, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Ελένη Βιτάλη, Γιάννης Σπάθας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Ανδρέου, Τάνια Τσανακλίδου, Χρήστος Θηβαίος, Παντελής Θαλασσινός, Θάνος Μικρούτσικος, Νίκος Ξυδάκης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Λευτέρης Χριστοφής, Νίκος Τουλιάτος, Κώστας Μαγγίνας, Νίκος Ζούδιαρης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Δημήτρης Παναγούλιας, Roland Hofman, Peter Saltsev, Paul Wertico, Chico Freeman κ.ά.
Έχει γράψει μουσική για θέατρο και σύγχρονο χορό. Το 2005 μετακομίζει στην Ξάνθη με σκοπό να ασχοληθεί με την προσωπική του δουλειά. Το 2007 ολοκλήρωσε δυο προσωπικούς δίσκους: «Σαν το νερό που κυλάει» και το ζωντανά ηχογραφημένο "Live In Museum".
Β.Κ.: Με τη μουσική είχα την πρώτη μου επαφή στην ηλικία των έξι ετών. Στην τότε Τσεχοσλοβακία, ξεκίνησα με τη χορωδία της πόλης και αργότερα δοκιμάζοντας διάφορα όργανα σε group με συμμαθητές και φίλους. Φυσικά το μπάσο μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση και κόλλησα με αυτό. Ουσιαστικά όμως ξεκίνησα να παίζω στην ηλικία των 17 στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας σε διάφορα τοπικά συγκροτήματα. Αργότερα σπούδασα στο κρατικό ωδείο απ’ όπου πήρα το δίπλωμα μου και παράλληλα έπαιζα πλέον σε συναυλίες και σε ηχογραφήσεις με καλλιτέχνες της “έντεχνης” σκηνής.
Β.Κ.: Δεν θεωρώ ότι κυριαρχεί το μπάσο. Δεν κάνω δίσκους οργανοπαίκτη, αλλά γράφω μουσική και τραγούδια τα οποία με εκφράζουν. Ο μόνος χαρακτηρισμός που μπορώ να της αποδώσω είναι μουσική από καρδιάς.
Β.Κ.: Ετοιμάζω δυο καινούργιους δίσκους. Στην εποχή μας είναι δύσκολο να πάρει κανείς απόφαση να ξεκινήσει ένα νέο δίσκο κάτω από αυτές τις συνθήκες. Οι δύο δίσκοι θα περιέχουν κυρίως τραγούδια. Ο πρώτος με έναν ερμηνευτή που εμπιστεύομαι απόλυτα αλλά τον κρατάω για έκπληξη και ο δεύτερος με ερμηνευτή έκπληξη εμένα!
Πόσο δύσκολο είναι για ένα σολίστα του μπάσου να κάνει προσωπικές συναυλίες στην Ελλάδα; Έχεις παίξει και στο εξωτερικό, θα ήθελα να μου πεις τις διαφορές όσον αφορά το κοινό και όχι μόνο.
Β.Κ.: Καθόλου δύσκολο. Αρκεί να πιστεύεις αυτό που κάνεις. Η διαφορά είναι ότι στο εξωτερικό ΚΑΝΟΥΝ ΗΣΥΧΙΑ και προσπαθούν να σε ακούσουν και να σε καταλάβουν. Γενικά αποζητούν το καινούργιο ανά πάσα στιγμή. Στην Ελλάδα συνήθως προσπαθούν να παραγγείλουν, να μιλήσουν στο κινητό και μετά σου ζητάνε να παίξεις και κάτι γνωστό. Γι’ αυτό και επιλέγω χώρους που δεν είναι bar και αυτό είναι το δύσκολο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι καλλιτέχνες του λεγόμενου έντεχνου τραγουδιού παίζοντας σε bar και μουσικές σκηνές έχουν προσαρμόσει πλέον τη μουσική τους σ’ αυτήν την ατμόσφαιρα και γι’ αυτό γράφουν σαχλοτράγουδα, ώστε να πάρουν ένα καλό μεροκάματο.
Β.Κ.: Το καλοκαίρι θα εμφανιστώ με το τρίο Ανοιχτές Θάλασσες (Γιάννης Γιακουμάκης – κλασική κιθάρα, Δημήτρης Παναγούλιας - κρουστά, Ματίνα Μάστορα – τραγούδι) όπου έχουμε κλείσει αρκετές παραστάσεις ανά την χώρα και κάποιες SOLO εμφανίσεις που δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Ενημέρωση για τις ημερομηνίες μπορεί να βρει κανείς στο site μου http://vangeliskontopoulos.gr
Δε μπορώ να το εκφράσω με ονόματα. Μουσικοί μου συγγενείς ή οι επιρροές μου για να το πω καλύτερα είναι πάρα πολλές και διαφορετικές. Πιο πολύ επηρεάζομαι μερικές φορές από πίνακες ζωγραφικής, παρά από μουσικές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου