Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο για τη ζωή του Αϊνστάιν


«Μην σταματήσεις ποτέ ν’ αναρωτιέσαι. 
Η περιέργεια είναι το πρώτο βήμα για την έρευνα». 
Άλμπερτ Αϊνστάιν 

Τον Σεπτέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το «Σε μια δέσμη φωτός» (Κείμενο: Jennifer Berne - Eικονογράφηση: Vladimir Radunsky) από τις «Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο», σε μετάφραση Ελένης Δουκάκη. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα, διαφωτιστική και απολαυστική εξιστόρηση της ζωής και των έργων του μεγάλου φυσικού Άλμπερτ Αϊνστάιν (1879-1955), που πρωτοκυκλοφόρησε στην Αμερική το 2013.

Η Jennifer Berne και ο Vladimir Radunsly έφτιαξαν ένα βιβλίο που παρακολουθεί τη ζωή του Άλμπερτ Αϊνστάιν, από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, τα γεμάτα περιέργεια, γέλιο, επιστημονικές αναζητήσεις αλλά και τρυφερές προσωπικές στιγμές. Μια θαυμάσια έκδοση που φέρνει τα μικρά παιδιά κοντά με την προσωπικότητα και την κοσμοθεωρία ενός σημαντικού ανθρώπου και επιστήμονα, από τους πιο επιδραστικούς και χαρισματικούς του κόσμου. Αξίζει ιδιαίτερης προσοχής!

Ένα αγόρι κατηφορίζει ένα σκονισμένο δρόμο πάνω στο ποδήλατό του. Στο μυαλό του όμως, ταξιδεύει σε απίστευτες ταχύτητες, πάνω σε μια δέσμη από φως. Στο τόσο ιδιαίτερο αυτό μυαλό θα γεννηθούν μια μέρα κάποιες από τις πιο επαναστατικές ιδέες που συνέλαβε ποτέ ανθρώπου νους. Αυτό το αγόρι, που δεν μπορούσε να μείνει στιγμή αδιάφορο μπροστά στη θαυμαστή πολυπλοκότητα του κόσμου, έγινε με τα χρόνια ένας ενήλικας που φώτισε με τρόπο αποκαλυπτικό την εικόνα που είχαμε για το σύμπαν μας. 


Μερικές φορές, όταν τον βασάνιζε ένα δύσκολο πρόβλημα, ο Άλμπερτ το άφηνε κατά μέρος κι έπιανε το βιολί του. Η μουσική του έδινε χαρά. Έλεγε πως τον βοηθούσε να σκέφτεται πιο καθαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.