Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Νικόλας Άσιμος από την Β-οtherSide records!



Νικόλας Άσιμος - «Γιατί Φοράς Κλουβί» (Λευκό//Μαύρο LP + CD)Νο 000003
Νικόλας Άσιμος - «Klaste Εleftheros» (Λευκό//Μαύρο LP + CD)Νο 000004
B-otherside records παρουσιάζει την πλήρη δισκογραφία του Νικόλα Άσιμου, η οποία είχε εκδοθεί από τον ίδιο σε 8 «παράνομες» κασέτες, οι οποίες κυκλοφορoύν σε άλμπουμ βινυλίου με το αυθεντικό εικαστικό, τα οποία περιέχουν και cd. Την ηχητική επεξεργασία και το mastering από τις αυθεντικές πομπίνες ανέλαβε ο Γιάννης Κύρης, αναδεικνύοντας τον ήχο σε πολύ υψηλό επίπεδο. H κάθε έκδοση έχει γίνει σε 400 αριθμημένες κόπιες (170 λευκές και 230 μαύρες), που περιέχουν ένθετο με τους στίχους των τραγουδιών και όχι μόνο. Η αρχή έγινε με το άλμπουμ "Το βαρέλι για να βγει το σπάει", η πρώτη κασέτα του Άσιμου που κυκλοφόρησε το 1978 και με το "Είμαι παλιάνθρωπος", την πρώτη από την τριπλή κασετοκυκλοφορία με γενικό τίτλο "Τριπλή Κασέτα Μπέλα Με Χωρίς Ταμπέλα".
Το τρίτο και τέταρτο άλμπουμ που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες είναι το «Γιατί Φοράς Κλουβί» και «Klaste Eleftheros», το δεύτερο και τρίτο μέρος από την 3πλη κασετοκυκλοφορία με τίτλο «Τριπλή Κασέτα Μπέλα Με Χωρίς Ταμπέλα», η οποία αρχικά κυκλοφόρησε το 1979.

«ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΑΣ ΚΛΟΥΒΙ»
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΣΣΕΤΑ Νο 000003
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΚΔΟΣΗ - ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ
ΠΛΕΥΡΑ Ι
1 ΤΗΣ ΚΟΛΟΦΩΤΙΑΣ
2 ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
3 ΧΑΜΟΓΕΛΑ
ΠΛΕΥΡΑ ΙΙ
1 ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ
2 ΜΟΡΟ
3 ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ
4 ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΧΑΒΑΣ

«KLASTE ELEFTHEROS»
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΣΣΕΤΑ Νο 000004
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΚΔΟΣΗ - ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ
ΠΛΕΥΡΑ Ι
1 ΠΑΝΗΓΥΡΙ
2 ΜΑΤΟΓΥΑΛΙΑ
3 ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΒΑΡΕΘΗΚΑ
4 ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΩΣ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΛΩ
ΠΛΕΥΡΑ ΙΙ
1 ΠΟΥΤΣΟΜΟΥΝΟ SONATA AMANES ΜΟΥΝΑΚΟΠΟΥΤΣΑ
2 ΣΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΟΥ ΤΙΣ ΜΥΤΕΣ
3 ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ
4 ΠΑΡΑΤΑ ΤΑ


Ο Δημήτρης Βασιλειάδης της B-otherside records (http://www.b-otherside.gr/), συνεχίζει την εξαιρετική προσπάθεια με τα βινύλια και τις επανεκδόσεις των παράνομων κασετών του αξεπέραστου Νικόλα Άσιμου (1949-1988). Αναζητήστε στα ενημερωμένα δισκοπωλεία τις "νέες" προσεγμένες δισκογραφικές καταθέσεις, με την ιδιαίτερη και πάντα ενδιαφέρουσα φωνή και γραφή του Κοζανίτη τραγουδοποιού.

Αξίζει να αναφέρουμε πως με την κυκλοφορία των πρώτων τεσσάρων άλμπουμ, θα υπάρχουν και 50 συλλεκτικές κασετίνες με έξτρα υλικό, το βιβλίο του Νικόλα Άσιμου "Αναζητώντας Κροκανθρώπους" με το αυθεντικό εικαστικό, 2 cd με ολόκληρο το συμβάν "ΚΡΟΚ¨ που έλαβε χώρα στο "Σούσουρο" στις 19/12/79 και τέλος, ένα ηχητικό ημερολόγιο του Στέλιου Λογοθέτη, ηχολήπτη του Άσιμου στις 4 πρώτες του κασέτες, με αποσπάσματα από πρόβες και άγνωστες λεπτομέρειες των ηχογραφήσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.