Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

"Αποτελέσματα Ψηφοφορίας & Στατιστικά Ιστολογίου"

Παλιά Πόλη Ξάνθης

Πριν λίγες μέρες έληξε η πρώτη ψηφοφορία που κάναμε στο ιστολόγιο «Να μείνουν μόνο τα τραγούδια» σχετικά με την πολιτιστική παραγωγή των πόλεων της Θράκης. Η ερώτηση απλή και ξεκάθαρη: «Ποια περιοχή της Θράκης (Νομοί: Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης) έχει τη σημαντικότερη παραγωγή πολιτισμού σήμερα;». Παρακάτω, οι ψήφοι των αναγνωστών:


Ξάνθη:26

Αλεξανδρούπολη:16

Κομοτηνή:10

Ορεστιάδα: 09

Σαμοθράκη:04

Διδυμότειχο:03

Μαρώνεια:02

Τυχερό:02

Άβδηρα:01

Σουφλί:01

Φέρες:01



Αναμενόμενα σχεδόν τα αποτελέσματα, αν και μου κάνει εντύπωση η μεγάλη διάφορα της όμορφης Ξάνθης από τις άλλες δύο πρωτεύουσες (Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή).

Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, γιατί και πώς.


Θέλω να ευχαριστήσω τους 75 ξεχωριστούς χρήστες του διαδικτύου που συμμετείχαν σ’ αυτή την «δοκιμαστική» ψηφοφορία του ιστολογίου. Μεγάλος αριθμός για ένα ερασιτεχνικό και προσωπικό πολιτιστικό ιστολόγιο της περιφέρειας!


Τον τελευταίο καιρό, όπως έχετε αντιληφθεί όσοι παρακολουθείτε το ιστολόγιο, οι αναρτήσεις λιγοστεύουν. Δυστυχώς, όσο περνά ο καιρός  λιγοστεύει και ο ελεύθερος χρόνος και η καλή διάθεση.


Το μπλογκ «Να μείνουν μόνο τα τραγούδια» ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 και μέχρι σήμερα έχει κάνει: 275 ενεργές αναρτήσεις – 128 μέλη και περισσότερες από 181.400 προβολές.


Αρκετές αναρτήσεις (κυρίως δελτία τύπου εκδηλώσεων) έχουν αφαιρεθεί για να δώσουμε χώρο σε περισσότερα πρωτότυπα άρθρα (συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, κ.λπ.).

Από εδώ και πέρα θ’ αποφεύγουμε τις δημοσιεύσεις δελτίων τύπων. Εξάλλου υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που κάνουν καλύτερα από εμάς αυτή τη δουλειά. Αμέτρητα μουσικά, αλλά και γενικότερα πολιτιστικά site και blog, ιστοσελίδες τοπικού ενδιαφέροντος που αναδημοσιεύουν όλοι τα ίδια και τα ίδια. Η μόνη προσπάθεια που κάνουν οι περισσότεροι είναι ποιος θ’ αναρτήσει πρώτος την «είδηση» που θα τους στείλουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή στο facebook!


Καλή συνέχεια σε όλους και θα τα λέμε όταν έχουμε να πούμε κάτι σημαντικό. Θέλω να πιστεύω!


Θ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.