Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Στράτα τη στράτα σου το 'χω πεί, φεύγουν τα νιάτα σαν αστραπή


Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης


Σ' αυτό το δρόμο
που διάλεξες να πας
κοίτα να προφτάσεις τον καιρό
που 'ναι σαν το κύμα
τ' αλμυρό

Στράτα τη στράτα
σου το 'χω πεί
φεύγουν τα νιάτα
σαν αστραπή

Σ' αυτό το δρόμο
που διάλεξες να πας
πέρασα κι εγώ κάποια βραδυά
για του φεγγαριού
την αμμουδιά

Στράτα τη στράτα
σου το 'χω πεί
φεύγουν τα νιάτα
σαν αστραπή


Τί σπουδαίο τραγούδι! 
Από τις λίγες δισκογραφικές συνεργασίες του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ με το ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ. Στην παραπάνω φωτογραφία οι δύο σπουδαίοι δημιουργοί με το ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ. 

Παρακάτω τρεις όμορφες εκτελέσεις από το YouTube: Η πρώτη εκτέλεση είναι του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Έπειτα του Γιάννη Πουλόπουλου, στο ίδιο λαϊκό ύφος και τέλος, η ξεχωριστή και "χατζιδακική" ερμηνεία της Σούλας Μπιρμπίλη, με ορισμένες μικρές αλλαγές στο στίχο.

Καλή ακρόαση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη. Μπορείτε να στέλνετε υλικό για παρουσιάσεις (LP, CD, βιβλία -παλιά & καινούργια-, περιοδικά, προσκλήσεις εκδηλώσεων) και να στηρίξετε ποικιλοτρόπως την προσπάθειά μας, επικοινωνώντας μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος αναρτήσεων (κειμένων και φωτογραφιών): Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης. Στις βιβλιοπαρουσιάσεις συνεργάζεται η Νεοελληνίστρια Φιλόλογος, κ. Αθηνά Ντίνου.