Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Ραδιοφωνικά "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (νέος κύκλος θεματικών μουσικών εκπομπών)

Χρόνης Αηδονίδης και Βαγγέλης Δημούδης


Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, αρχίζει ο νέος κύκλος θεματικών εκπομπών – αφιερωμάτων για τη μουσική εκπομπή «Να μείνουν μόνο τα τραγούδια», στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Maximum 93,6» της Αλεξανδρούπολης (http://radiomax.gr/).

Η πρώτη μας εκπομπή είναι αφιερωμένη στη διαχρονική και σπουδαία μουσική παράδοση της Θράκης. Θ’ ακούσουμε πολλά τραγούδια από τους αυθεντικότερους και σημαντικότερους εκπροσώπους (μουσικούς και τραγουδιστές) του είδους, όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης, ο Κυριάκος Στεργίου, ο Βαγγέλης Δημούδης, αλλά και διασκευές-ερμηνείες που έκαναν σημαντικοί καλλιτέχνες της Θράκης, όπως ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, η Ζωή Τηγανούρια, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή.

Καρυοφύλλης, Θεοπούλα και Λαμπριάννα Δοϊτσίδη

Αυτή τη χρονιά (2013-2014) θα κάνουμε συνολικά δέκα θεματικές εκπομπές, μία σχεδόν για κάθε μήνα. Τα επόμενα αφιερώματα θα είναι στους συνθέτες: Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Σταύρο Κουγιουμτζή, κ.ά. 


Τέλος, τις εκπομπές – αφιερώματα της προηγούμενης χρονιάς (2012-2013) θα τις ακούτε συχνά σε επανάληψη και αυτήν τη χρονιά (Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Σπανός, Μάνος Λοΐζος, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Βίκυ Μοσχολιού, Λευτέρης Χαψιάδης).

Ο τραγουδοποιός Θανάσης Γκαϊφύλλιας στο παραδοσιακό "Αραμπάς Περνά"

Αύριο (Παρασκευή 18/10/2013) η πρώτη καινούργια και ζωντανή εκπομπή της σαιζόν. Συντονιστείτε λίγο μετά τις 22:00 στο Maximum 93,6 και στο διαδίκτυο: http://www.onradio.gr/player.php?id=84

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.

Βιβλιοκριτικές γράφει και η αριστούχος απόφοιτη Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθηνά Ντίνου, όπως κατά καιρούς και άλλοι φιλόλογοι.