Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Ο χρυσός της Θράκης είναι η γη και το νερό της - Πέραμα ΈβρουΣήμερα (Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012), ένα απίστευτο πλήθος κόσμου διαδήλωσε κατά των χρυσωρυχείων στο Πέραμα Έβρου. Μαθητές και φοιτητές δίπλα σε συνταξιούχους, μουσουλμάνοι και χριστιανοί, όλοι κάτοικοι της πανέμορφης και ιστορικής Θρακικής γης, φώναξαν δυνατά για άλλη μια φορά ¨ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ¨ (http://xristhrakstop.blogspot.gr/). 

Το δυναμικό παρόν έδωσε και μια μεγάλη ομάδα διαδηλωτών από τη Χαλκιδική, ως ένδειξη συμπαράστασης στο μεγάλο αγώνα που κάνει ο λαός των δύο νομών (Έβρου - Ροδόπης), ενάντια στα χρυσωρυχεία (http://tgm.gr/el-gr/%CE%B7%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1.aspx).
Στην πρώτη φωτογραφία τα παιδιά δίνουν το σύνθημα. Ο χρυσός της Θράκης είναι η γη και το νερό της (Λόφος Περάματος).

Στη δεύτερη φωτογραφία (10:30) τα λεωφορεία και τα αυτοκίνητα με τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης είναι έτοιμα να ξεκινήσουν για το Πέραμα. 

Στην τρίτη φωτογραφία, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης με φίλους και συνεργάτες του. Πάντα μάχιμος και στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την υπόθεση των χρυσωρυχείων. Δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, η Αντιπερειφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης.

Στην τέταρτη φωτογραφία, ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ηλίας Ιωαννάκης με τον επιχειρηματία, Γιώργο Βολουδάκη. Ο Ιωαννάκης έκανε αρχικά κάποιες δηλώσεις στον χώρο συγκέντρωσης και έφυγε πριν ξεκινήσει η πορεία στον λόφο του Περάματος.

Στην πέμπτη φωτογραφία, ο πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζηαναγνώστου.

Στην έκτη φωτογραφία, ο Πρόεδρος του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης "Χρόνης Αηδονίδης" και συμβολαιογράφος, Απόστολος Ευφραιμίδης

Στις υπόλοιπες φωτογραφίες: πρόσωπα, στιγμές και συνθήματα από τη σημαντική σημερινή συγκέντρωση - διαδήλωση - πορεία προς το Πέραμα. Αφού ολοκληρώθηκε η επιτυχημένη πορεία, μια ομάδα διαδηλωτών έριξε μέρος της περίφραξης του κτιρίου που στεγάζονται τα "Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.", πέταξε πέτρες και έγραψε συνθήματα κατά της επένδυσης χρυσού στους τοίχους των γραφείων της εταιρείας. Η ένταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη.
"Αντισταθείτε" & "Υστερόγραφο" (Ποίηση: Μιχάλης Κατσαρός, Μουσική-Ερμηνεία: Θανάσης Γκαϊφύλλιας)Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη. Μπορείτε να στέλνετε υλικό για παρουσιάσεις (LP, CD, βιβλία -παλιά & καινούργια-, περιοδικά, προσκλήσεις εκδηλώσεων) και να στηρίξετε ποικιλοτρόπως την προσπάθειά μας, επικοινωνώντας μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος αναρτήσεων (κειμένων και φωτογραφιών): Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης. Στις βιβλιοπαρουσιάσεις συνεργάζεται η Νεοελληνίστρια Φιλόλογος, κ. Αθηνά Ντίνου.