Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Πηγαίνοντας στην Καρωτή για να συναντήσω τον Δοϊτσίδη...


Την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 ταξίδεψα ως την Καρωτή του Διδυμοτείχου για να συναντήσω το σπουδαίο μουσικό και τραγουδιστή του Θρακιώτικου τραγουδιού Καρυοφύλλη Δοϊτσίδη. Ο κ. Δοϊτσίδης, τους χειμώνες μένει στην Αθήνα, αλλά κάθε καλοκαίρι επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Έβρο. Κάναμε μια ενδιαφέρουσα, θέλω να πιστεύω, συνέντευξη και βγάλαμε αρκετές φωτογραφίες. Σύντομα θα είναι στη διάθεση όλων των φίλων της παραδοσιακής μουσικής, αλλά και γενικότερα του καλού ελληνικού τραγουδιού.Με τη σύντροφο μιας ολόκληρης ζωής, Μόρφω Γρηγορίδου, έξω από το σπίτι τους, στην Καρωτή του Δήμου Διδυμοτείχου - Νομού Έβρου.


Από την κουβέντα μας, κρατώ μια φράση του, για την ώρα: "Αν είχαμε καλές σχέσεις με το Χρόνη Αηδονίδη και συνεργαζόμασταν σωστά και με αγάπη, θα είχαμε κάνει θαύματα μαζί, για το θρακιώτικο παραδοσιακό τραγούδι".


Περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία για τον Καρυοφύλλη Δοϊτσίδη, στους παρακάτω συνδέσμους:

http://theovaf.blogspot.gr/2011/11/blog-post_4499.html
Οι δύο πρώτες φωτογραφίες είναι του Θεοδόση Βαφειάδη και η τελευταία είναι από το "Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.