Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ο Χρόνης για το Θανάση... και ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι - διαμάντι



Ο μεγάλος δάσκαλος και τραγουδιστής της παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής Χρόνης Αηδονίδης, μιλά για το σπουδαίο στιχουργό, μουσικοσυνθέτη και ερμηνευτή Θανάση Γκαϊφύλλια, σε τηλεοπτική εκπομπή περιφερειακού καναλιού.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα έχει ιδιαίτερη αξία μιας και ακούμε για πρώτη φορά το ανέκδοτο τραγούδι "Αναστάσιμες Καμπάνες" που έγραψε ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας για το Χρόνη Αηδονίδη, πάνω σε ποίηση του Ξανθιώτη ποιητή Στέφανου Ιωαννίδη.

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:


Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες της ραδιοφωνικής εκπομπής και του πολιτιστικού μας μπλογκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.