Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Ο Χρόνης για το Θανάση... και ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι - διαμάντι


Ο μεγάλος δάσκαλος και τραγουδιστής της παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής Χρόνης Αηδονίδης, μιλά για το σπουδαίο στιχουργό, μουσικοσυνθέτη και ερμηνευτή Θανάση Γκαϊφύλλια, σε τηλεοπτική εκπομπή περιφερειακού καναλιού.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα έχει ιδιαίτερη αξία μιας και ακούμε για πρώτη φορά το ανέκδοτο τραγούδι "Αναστάσιμες Καμπάνες" που έγραψε ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας για το Χρόνη Αηδονίδη, πάνω σε ποίηση του Ξανθιώτη ποιητή Στέφανου Ιωαννίδη.

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:


Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες της ραδιοφωνικής εκπομπής και του πολιτιστικού μας μπλογκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.

Βιβλιοκριτικές γράφει και η αριστούχος απόφοιτη Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθηνά Ντίνου, όπως κατά καιρούς και άλλοι φιλόλογοι.