Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Ένα παιδικό βιβλίο προωθεί την οικολογική συνείδηση


"Το μυστικό βιβλίο του μπλε κύκλου" (Εκδόσεις Παπαδόπουλος) είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιδικά βιβλία των τελευταίων ετών. Ένα βιβλίο γνώσεων που μπορεί να διαβαστεί στο σπίτι και να δουλευτεί και στο σχολείο. 

Το Βραβείο κοινού Public 2019 στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία απονεμήθηκε, για το συγκεκριμένο βιβλίο, στον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου -που το έγραψε με την εποπτεία καθηγητών του Πανεπιστημίου της Κύπρου- και την εικονογράφο Ίριδα Σαμαρτζή. Ένα βιβλίο που δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία της επιστημονικής ομάδας του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου Νερού Νηρέας του Πανεπιστημίου Κύπρου, με επικεφαλής τη Δέσπω Φάττα-Κάσινου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου και προωθεί την οικολογική συνείδηση και βοηθάει στην καλλιέργειά της. 



Οπισθόφυλλο:
Προσοχή: Το ΒΙΒΛΙΟ αυτό είναι ΜΥΣΤΙΚΟ και αυτό ακριβώς είναι… το πρόβλημά του! Τι τέλεια που θα ήταν να γνώριζαν όλοι όσα κρύβει στις σελίδες του. Ανοίξτε το κι ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι ως το Αρχηγείο του ΜΠΛΕ ΚΥΚΛΟΥ. Και όσα θα μάθετε, αποκαλύψτε τα σε όλους σας τους φίλους. Μόνο έτσι θα μεγαλώσει ο κύκλος των ανθρώπων που γνωρίζουν, μελετούν και προστατεύουν το πιο πολύτιμο αγαθό στη Γη: ΤΟ ΝΕΡΟ.

Είπαν για το βιβλίο:

«Είναι πραγματικά ένα πρωτοποριακό βιβλίο γνώσεων για παιδιά, το οποίο μέσα από τον έξυπνο τρόπο προσέγγισης του θέματος και την πλούσια εικονογράφηση, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στην καλλιέργεια υδατικής και περιβαλλοντικής συνείδησης, που τόσο έχουμε ανάγκη.»
Κώστας Καδής, Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Είμαι βέβαιος πως η έκδοση "Το μυστικό βιβλίο του μπλε κύκλου" θα συμβάλει καθοριστικά στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών μας και ιδιαίτερα στην επίτευξη του στόχου για εξοικονόμηση νερού. Πρωτοβουλίες που έχουν στόχο με τεκμηριωμένο και κατανοητό τρόπο να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά μας για θέματα που απασχολούν κι επηρεάζουν όλους μας, θεωρούνται πολύ σημαντικές από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.»
Δρ. Κώστας Χαμπιαούρης, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.