Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Η ιστορία του κόσμου με μια ματιά


Μπορεί να χωρέσει η ιστορία της ανθρωπότητας σε ένα βιβλίο 160 σελίδων, έστω και επιγραμματικά; Δύσκολο το εγχείρημα αλλά, σε ένα μεγάλο βαθμό, επιτυγχάνεται με την παρούσα έκδοση. Η ιστορία του κόσμου με μια ματιά των Ρουθ Μπρόκλχερστ και Χένρυ Μπρουκ, αποτελεί ευχάριστο έναυσμα για παιδιά και εφήβους, προκειμένου να έρθουν κοντά με τα κυριότερα γεγονότα και πρόσωπα της παγκόσμιας ιστορίας, με τρόπο ενδιαφέροντα και εποικοδομητικό.

Ένα εξαιρετικής χρησιμότητας βιβλίο που, με τη βοήθεια χαρτών και διαδραστικών εικόνων, καθιστά προσιτή τη γνώση πολλών ιστορικών όρων και περιόδων, καλύπτοντας μεγάλο μέρος της μακρόχρονης πορείας του ανθρώπου πάνω στη Γη. Από την εποχή των παγετώνων, τους αρχαίους και πρώιμους πολιτισμούς και την επινόηση της γραφής, έως και τις σημαντικές ιστορικές στιγμές του 20ού αιώνα (παγκόσμιες συρράξεις, ψυχρός πόλεμος, διαστημική εποχή, κ.λπ.). Επίσης, περιέχονται συναρπαστικά χρονολόγια για τον αρχαίο, τον μεσαιωνικό, τον πρώιμο σύγχρονο και τον σύγχρονο κόσμο. Αναζητήστε το!

Μετάφραση: Κατερίνα Σέρβη 
Εικονογράφηση: Άνταμ Λάρκουμ.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.