Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ξάνθη τιμά τον αξεπέραστο Άκη Πάνου


Η πόλη της Ξάνθης, στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης, τιμά για πρώτη φορά, απ' όσο θυμάμαι, τον αξεπέραστο Άκη Πάνου, τον δημιουργό που έζησε στην ακριτική πόλη από το 1986 ως το τέλος... 

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν πως ήταν σχεδόν απαγορευμένο να γίνει στην πόλη της Ξάνθης, συναυλία - αφιέρωμα στον Άκη Πάνου, μετά από τα γνωστά και θλιβερά γεγονότα του Αυγούστου του 1997.

Η συναυλία - αφιέρωμα στον φιλόσοφο του λαϊκού μας τραγουδιού, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2016, στην "Κεντρική Σκηνή - Πλατεία Μητροπόλεως" στις 20:30. 

Ελπίζω και εύχομαι τα χρόνια που ακολουθούν να πραγματοποιηθούν πολλές συναυλίες και μουσικές βραδιές, σε όλη την Ελλάδα, αφιερωμένες σ' αυτόν το σπουδαίο καλλιτέχνη.

Διάβασα με χαρά το παρακάτω δελτίο τύπου: 

"16 χρόνια μετά το θάνατο του μεγαλύτερου των μεγάλων Συνθετών του λαϊκού μας τραγουδιού Άκη Πάνου, αποτίουμε φόρο τιμής στον μεγάλο αυτόν καλλιτέχνη με την πραγματοποίηση συναυλίας - αφιέρωμα στη μνήμη του. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν με σεβασμό παλαιότεροι δημοφιλείς ερμηνευτές, οι οποίοι συνεργάστηκαν δισκογραφικά μαζί του και σφράγισαν με την ερμηνεία τους τα τραγούδια του, αλλά και νεότεροι ερμηνευτές που στο διάβα του χρόνου απέδειξαν την αγάπη τους στο λαϊκό τραγούδι. Θα συμμετέχουν η Μαίρη Μαράντη, ο Γιάννης Ντουνιάς, ο Μάκης Σεβίλογλου, ο Δημήτρης Μαρκούλης και η Χρύσα Μωραΐτη. Τους τραγουδιστές θα συνοδεύει δεκαμελής λαϊκή ορχήστρα, η οποία θα αποδώσει με το προσήκοντα σεβασμό την τεχνοτροπία του Άκη Πάνου"


Ο Άκης Πάνου στο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια":

Η αλληλογραφία του Άκη Πάνου με το Μάνο Χατζιδάκι: http://theovaf.blogspot.gr/2016/07/blog-post_16.html
Άκης Πάνου και Θανάσης Γκαϊφύλλιας στις Φυλακές Κομοτηνής: http://theovaf.blogspot.gr/2015/04/blog-post.html
Παλαιότερη συνέντευξη του Άκη Πάνου: http://theovaf.blogspot.gr/2011/04/blog-post_20.html


1 σχόλιο:

πατσάνας μπάρας είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=LXi6LDCrHeU

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη. Μπορείτε να στέλνετε υλικό για παρουσιάσεις (LP, CD, βιβλία -παλιά & καινούργια-, περιοδικά, προσκλήσεις εκδηλώσεων) και να στηρίξετε ποικιλοτρόπως την προσπάθειά μας, επικοινωνώντας μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης. Στις βιβλιοκριτικές συνεργάζεται η αριστούχος απόφοιτη Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθηνά Ντίνου.