Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Όταν ο Μάνος Ελευθερίου συνάντησε την Ελένη ΒιτάληΗ Ελένη Βιτάλη δε συνεργάστηκε σχεδόν ποτέ με τον Μάνο Ελευθερίου. Δυστυχώς, η κορυφαία αυτή τραγουδίστρια (μυθική την αποκαλεί ο κος Ελευθερίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που ακούτε αποκλειστικά από το μουσικό μας κανάλι στο YouTube), στα 40 χρόνια της καλλιτεχνικής της πορείας, δε συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς στιχουργούς και μουσικοσυνθέτες, όπως θα ήθελε η ίδια και όπως θα έπρεπε ίσως.

Στην επίσημη δισκογραφία και σύμφωνα με το http://www.stixoi.info/, η Ελένη Βιτάλη ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση μόνο τρία όμορφα λαϊκά τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου, σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου. Τρία τραγούδια που δεν έγιναν ποτέ σουξέ: Λες και κράταγες μαχαίρια, Οι κακές οι συντροφιές σου, Οι πληρωμένες οι αγάπες, από το δίσκο «Μια γυναίκα μπορεί» (1985).


Η συνάντηση του στιχουργού και συγγραφέα Μάνου Ελευθερίου και της ερμηνεύτριας και τραγουδοποιού Ελένης Βιτάλη, στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84" και στη μουσική εκπομπή "Τα λόγια της αγάπης", έγινε το Πάσχα του 2011.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο φίλο και στενό συνεργάτη τους, Ντίνο Ντάλη, ο οποίος μου έστειλε πριν μερικά χρόνια κάποιες από τις εκπομπές του αγαπημένου ποιητή και ραδιοφωνικού παραγωγού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης. Τα κείμενα επιμελείται η αριστούχος απόφοιτη Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθηνά Ντίνου, η οποία γράφει και βιβλιοκριτικές.