Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Σπουδαία βιβλία για παιδιά από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος



"Ζαχρά και Νικόλας, οι ιστορίες τους" 

Κείμενο: Σοφία Πανίδου
Εικονογράφηση: Mariona Cabassa
Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος

Ένα πραγματικά εξαιρετικό εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο, με πολλά μηνύματα στις σελίδες του για τους μικρούς μας φίλους. Η Ζαχρά και ο Νικόλας, δύο μικρά παιδιά που το καθένα βλέπει τον κόσμο, μέσα από τη δική του ζωή. Η Ζαχρά ζει τον πόλεμο και ο Νικόλας την ειρήνη, αλλά στο τέλος συναντιούνται. Το συγκεκριμένο βιβλίο προσφέρει μια απλή και κατανοητή ιστορία του προσφυγικού ζητήματος, με μια ζωηρή εικονογράφηση που μιλάει από μόνη της. Και φυσικά, προσφέρει ερεθίσματα για συζήτηση με τα παιδιά στο σπίτι, αλλά και στο σχολείο. 

Στη μια σελίδα ειρήνη
στην άλλη πόλεμος
δύο παιδιά αντικριστά
δύο ζωές με λόγια κοινά
δύο δρόμοι παράλληλοι
που θα τα οδηγήσουν κοντά.


"Το άπειρο και εγώ"

Κείμενο: Kate Hosford
Εικονογράφηση: Gabi Swiatkowska
Μετάφραση-επιμέλεια: Μάνος Μπονάτος

Άλλο ένα θαυμάσιο βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους. Κυκλοφόρησε το 2012 και έξι χρόνια αργότερα στην Ελλάδα. Η συγγραφέας καταπιάνεται με το άπειρο και βάζει τη μικρή Φοίβη να προσπαθήσει να κατανοήσει τη σημασία του άπειρου. Στην πορεία θ'  ανακαλύψει και το "Για Πάντα". Η εικονογράφηση προσθέτει στο εγχείρημα και δημιουργεί όμορφα και νοσταλγικά συναισθήματα.

Ένα αστρικό καλλιτεχνικό όραμα για την απόλυτη δύναμη μιας αγάπης που διαπερνά τις γενιές. Τι μέγεθος έχει το σύμπαν; Πόσα σημεία μπορούν να υπάρξουν σε μια γραμμή; Μπορεί η αγάπη για κάποιον να διαρκέσει για πάντα; Πόσοι τρόποι υπάρχουν να φανταστεί κανείς το άπειρο; Η προσωπική αίσθηση του άπειρου, όπως τη συλλαμβάνει το μυαλό ενός μικρού παιδιού, σε ένα ταξίδι που διευρύνει το μυαλό και την καρδιά.


"Όλα δικά μου"

Κείμενο-Εικονογράφηση: Hannah E. Harrison
Μετάφραση-επιμέλεια: Μάνος Μπονάνος

Τρίτο και τελευταίο παιδικό βιβλίο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες εβδομάδες από τις "Εκδόσεις Παπαδόπουλος" είναι το Όλα δικά μου, μ' ένα θέμα που αγγίζει πολλά παιδιά, με απίθανη εκφραστική εικονογράφηση και ένα απολαυστικό κείμενο γραμμένο με χιούμορ και αγάπη για τους μικρούς αναγνώστες. Ο συγκεκριμένος εκδοτικός οίκος έχει μεγάλη παράδοση στο συγκεκριμένο είδος. Καλαίσθητα και ουσιαστικά όλα τα βιβλία τους. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τα δωρίσετε στα παιδιά (σας). 

Πόσο να αντέξει πια η Μπερνίς σε αυτό το απαίσιο πάρτι; Για πόσο ακόμα θα παίρνει ό,τι περισσέψει; Με το που εμφανίζεται λοιπόν η ευκαιρία, η Μπερνίς την αρπάζει: Όλα τα μπαλόνια είναι τώρα δικά της! Είναι άραγε καλύτερα έτσι;

Για "Εκδόσεις Παπαδόπουλος" εδώ, εδώ & εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.