Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Διαδραστικά παιδικά βιβλία που ... ζωντανεύουν


Η Bitar ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό την παροχή υπηρεσιών αλλά και την δημιουργία προϊόντων που περιλαμβάνουν τις τεχνολογίες της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, κατά κύριο λόγο παιδικών-εκπαιδευτικών βιβλίων. Αποτελείται από τέσσερις ανθρώπους, το Βαγγέλη Παπούλια, CEO και προγραμματιστή, τον Ευθύμη Παπούλια, προγραμματιστή, την Κατερίνα Παπούλια, συγγραφέα και ειδική παιδαγωγό καθώς και τον Γιάννη Ματζιάρη, υπεύθυνο διακίνησης και πωλήσεων. 

Ζητήσαμε από τον κύριο Ματζιάρη, να μας πει δύο λόγια για την ιστορία, τους στόχους τους και τα περίφημα βιβλία τους.

"Βασικό μας μέλημα είναι η ορθή χρήση των τεχνολογιών και η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων με εκπαιδευτικό υπόβαθρο και υψηλή χρηστικότητα. Ξεκινήσαμε την συγκεκριμένη προσπάθεια θέλοντας να βοηθήσουμε τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν την σύγχρονη τεχνολογία σε συνδυασμό με τα βιβλία, ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έτσι, δώσαμε στα παιδιά την μάθηση μέσω του παιχνιδιού και καταφέραμε να τα κάνουμε να δείξουν ενδιαφέρον για το βιβλίο, μέσα από την τεχνολογία. Λάβαμε εξαιρετικά σχόλια και αυτό μας έδωσε το κουράγιο να συνεχίσουμε να παράγουμε βιβλία και να βλέπουμε χαμόγελα ενθουσιασμού στα πρόσωπα των παιδιών" και συνεχίζει ο υπεύθυνος διακίνησης και πωλήσεων.


"Τα βιβλία που… ζωντανεύουν, μπαίνουν δυναμικά σε κάθε σπίτι που υπάρχουν παιδιά και δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Πρόκειται για τα γνωστά σε όλους πλέον Livebooks, μία παιδική σειρά βιβλίων μεγάλης θεματολογίας. Τα Livebooks συνδυάζουν άριστα τις τεχνολογίες της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας με το παραδοσιακό βιβλίο. Με τη βοήθεια της δωρεάν εφαρμογής που συνοδεύει το κάθε βιβλίο μπορεί ο καθένας να ζήσει στο χώρο του μία συγκλονιστική εμπειρία με τον πιο απλό τρόπο. Η εγγύηση που προσφέρουν είναι γνωστή πια σε όλους τους εκπαιδευτικούς κύκλους και η αγάπη που δείχνουν οι μικροί μας φίλοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, ακόμα και θεραπευτές είναι τεράστια.  Τα Livebooks είναι εξ’ολοκλήρου ελληνικής παραγωγής. Μέσα στον λίγο χρόνο κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα, έχουν γίνει περιζήτητα και στο εξωτερικό και έχουν ήδη μεταφραστεί σε Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά και αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα από αντίστοιχους εκδοτικούς οίκους".


Πέντε από τους οκτώ τίτλους που κυκλοφορούν από τον συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουμε σήμερα στις "Νότες Λογοτεχνίας": «Οι δεινόσαυροι επιστρέφουν, Ο Ντίνος σε νέες περιπέτειες» «Το ηλιακό σύστημα σε 3D» «Οι Βασιλιάδες της ζούγκλας» «Τα Ζώα της φάρμας» «Μαθαίνω τα γράμματα με τη Ρενάτα» «Η Κοκκινοσκουφίτσα φοράει κίτρινα» «Χριστουγεννιάτικο Μυστικό» «Μαθαίνω την προπαίδεια με τη Ρενάτα». 
"Μαθαίνω τα γράμματα με τη Ρενάτα"

Μια έξυπνη γάτα, η όμορφη Ρενάτα, ξεκινάει ταξίδι μαγικό και τα γράμματα μαθαίνει, με ποίημα ρυθμικό! Με τη βοήθεια της Επαυξημένης Πραγματικότητας μπορείτε να δείτε τα γράμματα σε 3D, με τον σωστό καθοδηγούμενο τρόπο γραφής τους καθώς και να ακούσετε την ονομασία και τον ήχο τους. Σημαδεύοντας το εξώφυλλο μπορείτε να βγείτε ξεκαρδιστικές φωτογραφίες με τη Ρενάτα καθώς και να γράψετε ένα αστείο κείμενο, ώστε να γίνει ένα “3D πανό”, για να βγείτε φωτογραφία και με αυτό. Με προορισμό το μεγάλο παλάτι, η Ρενάτα ξεκινάει μία απίθανη περιπέτεια μαζεύοντας γράμματα και θαύματα σε όλη τη διαδρομή! Ένας ξέφρενος χορός, ένα ρυθμικό παραμύθι και ένα παιχνίδι γραμμάτων και λέξεων, ξεδιπλώνονται έντεχνα μέσα στο βιβλίο. Με λέξεις από το βιβλίο της Ά δημοτικού και μέσα από την εξαιρετική εικονογράφηση, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν τα γράμματα του ελληνικού αλφάβητου. Επίσης, μαθαίνουν τον σωστό τρόπο γραφής τους, μπορούν να ακούσουν την ονομασία αλλά και τη φωνή του κάθε γράμματος, παίζοντας και διασκεδάζοντας. Ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο εργαλείο για γονείς και δασκάλους αλλά ταυτόχρονα ένα απίθανο παιχνίδι για τα παιδιά!


"Μαθαίνω την προπαίδεια με τη Ρενάτα"

Μεγάλωσε η γάτα που την έλεγαν Ρενάτα και ήρθε η ώρα επιτέλους να μάθει την προπαίδεια. Τα δρακοφιλαράκια σε χρειάζονται, μάθε την προπαίδεια για να τα ελευθερώσεις από τον κακό Τεμπελάδωνα, λύσε τους γρίφους και δες τα δρακοφιλαράκια να μεταμορφώνονται σε απίθανους δρακοφύλακες, βγες φωτογραφία μαζί τους και δες τους να πετάνε στο δωμάτιο σου! Περιλαμβάνει 110 πίστες επαυξημένη πραγματικότητα με ανταμοιβή, όσο περισσότερο μαθαίνεις τόσο περισσότερες λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας ξεκλειδώνεις! Το βιβλίο αυτό, σε συνδυασμό με τις εφαρμογές που προσφέρει, είναι ένας μοναδικός τρόπος εκμάθησης της προπαίδειας μέσα από ένα εκπληκτικό παιχνίδι γρίφων και μία συναρπαστική ιστορία γεμάτη περιπέτεια.

"Η Κοκκινοσκουφίτσα φοράει κίτρινα"

Η γνωστή ιστορία με …νέα προσέγγιση. Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιο είναι το πραγματικό όνομα της Κοκκινοσκουφίτσας; Γιατί η χαριτωμένη μικρή με το κόκκινο σκουφί έχει τόση αδυναμία στη γιαγιά της; Ποιος θα νικήσει και θα διώξει τον λύκο; Ποιος θα σώσει την Κοκκινοσκουφίτσα; Τι μυστικό υπάρχει κρυμμένο στο σπίτι της γιαγιάς…; Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε μία διαφορετική προσέγγιση του κλασσικού παραμυθιού, θα ζωγραφίσετε τις σελίδες με όλα τα χρώματα που ξέρετε και θα ακούσετε την ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας… αλλιώς! Το συγκεκριμένο βιβλίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας για να “ζωντανέψει” με τρισδιάστατο περιεχόμενο και αφήγηση.


"Τα ζώα της φάρμας"

Το συγκεκριμένο βιβλίο περιλαμβάνει έντεκα ζώα (πρόβατο, κόκορας, γουρούνι, άλογο, κατσίκα, κότα, κοτοπουλάκι, αγελάδα, μοσχαράκι, γάτα, σκύλος) της φάρμας που ζωντανεύουν σε 3D, με κίνηση και ήχο! Αν μπορούσαν τα ζώα της φάρμας να μας τραγουδήσουν τη ζωή τους, θα έλεγαν ότι σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε χαριτωμένα ποιήματα για τους μικρούς μας φίλους, μέσα από τα οποία τα ίδια τα ζώα μας συστήνονται. Ο κόκορας, η αγελάδα, το πρόβατο και άλλα ζώα διαγωνίζονται στην ποίηση και παρουσιάζουν τα κατορθώματα και τα χαρακτηριστικά τους. Ένα βιβλίο που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι, διότι με αυτόν τον πολύ διασκεδαστικό τρόπο τα παιδιά απομνημονεύουν αυθόρμητα τα μικρά ποιήματα και μαθαίνουν μέσα από τις πολύ ρεαλιστικές απεικονίσεις υψηλής ανάλυσης, τα ζώα της φάρμας καθώς και το περιβάλλον τους.


"Οι δεινόσαυροι επιστρέφουν - Ο Ντίνος σε νέες περιπέτειες"

Πρόκειται για ένα ευφάνταστο παραμύθι, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο πια για χιλιάδες παιδιά, Ντίνο. Μία ιστορία για το θάρρος και την αδελφική αγάπη στον άγριο και αφιλόξενο κόσμο των δεινοσαύρων. Μία συναρπαστική περιπέτεια, μία μυστήρια κλοπή, φυτοφάγοι και σαρκοφάγοι δεινόσαυροι σε ένα παράξενο κυνήγι! Ακολουθήστε τον Ντίνο στη νέα περιπέτεια, διαβάστε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον κάθε δεινόσαυρο και διασκεδάστε ατελείωτες ώρες με τους δεινόσαυρους που «ζωντανεύουν». Επιπλέον κάντε βόλτα στο Πάρκο Δεινοσαύρων με τη νέα λειτουργία εικονικής πραγματικότητας.



Αυτά τα πρωτότυπα και ξεχωριστά βιβλία, με τις δωρεάν εφαρμογές που διαθέτουν, είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό για τη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία. Αναζητήστε τα εδώ & εδώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.