Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Γερόλυκος - Νέος δίσκος από τον τραγουδοποιό Αλέξανδρο Μπελλέ


Ο "Γερόλυκος" είναι το δεύτερο προσωπικό album του Αλέξανδρου Μπελλέ. 
Ο τίτλος επιλέχθηκε από το ομότιτλο τραγούδι αυτού του album, το οποίο αναφέρεται στην ιστορία ενός Γερόλυκου, αλλά ταυτόχρονα μιλά και για κάθε ιστορία όποιου επιλέγει να ζήσει πολεμώντας όλα τα καταστροφικά στοιχεία που μεγαλώνουν μέσα του και γύρω του.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει συνολικά επτά τραγούδια και τη μουσική έχουν γράψει ο Βαλάντης Σωτηρίου με τον Αλέξανδρο Μπελλέ, αναμιγνύοντας παραδοσιακά όργανα όπως λύρα, νταούλια, γκάιντα, γκαϊντανίτσες και νέυ με ηλεκτρικούς ήχους. 

Τους στίχους έχουν γράψει οι στιχουργοί, Κωνσταντίνος Δημαρέσης, Μαρία Κρέτση, Νικόλαος Δότσιος και Μαρία Φασουλάκη. Η μελοποίηση του ποιήματος «Μαρμαρυγή» του Χιώτη ποιητή, Κώστα Χαλλιορή είναι από τον ίδιο τον τραγουδοποιό. 

Όλη η εικαστική επιμέλεια αυτού του album ανήκει στην Φιλία Γλύκα. 

Βιογραφικό
Ο Αλέξανδρος Μπελλές γεννήθηκε στη Χίο το 1984, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια. Σπούδασε Marketing στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας. Έχοντας ιδιαίτερη κλίση και αγάπη στο τραγούδι, στα είκοσι του χρόνια, ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής στο Ωδείο Γλυφάδας, συνέχισε στην Αγγλία, στο Λίντς (Leeds college of music) και στο Λονδίνο. Το 2008 τον ανακαλύπτει ο Γιάννης Μαρκόπουλος και του αναθέτει να ερμηνεύσει μέρη από τα μουσικά του έργα «Θητεία», «Ιθαγένεια», «Χρονικό» και «Ανεξάρτητα». Από τότε πήρε μέρος σε πολλές συναυλίες του συνθέτη, εκ των οποίων οι πιο σημαντικές ήταν στο Θέατρο Παλλάς το Μάρτιο του 2009, στο Μέγαρο Μουσικής το Μάιο του 2009, στο Plaisir d‘Hiver των Βρυξελλών το Νοέμβριο του 2011 και στο Cooper Union της Νέας Υόρκης τον Ιανουάριο του 2013. 
Έχει συνεργαστεί με το Νίκο Ξυδάκη στους αγώνες δημιουργίας Ελληνικού τραγουδιού που έγιναν στη στέγη γραμμάτων και τεχνών, ερμηνεύοντας ένα τραγούδι σε μουσική του συνθέτη. 
Έχει συνεργαστεί επίσης με εξαίρετους ερμηνευτές όπως: Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Παντελής Θαλασσινός, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Κώστας Μακεδόνας, Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης), Μάριος Φραγκούλης κ.ά.
Τον Οκτώβριο του 2012 κυκλοφόρησε από την Phonograph Music Productions το πρώτο του album, με τίτλο "Σαν έρθεις" και τον Ιούλιο του 2016 το δεύτερο προσωπικό του album με τίτλο "Γερόλυκος". Ο δίσκος κυκλοφορεί από τις αρχές Ιουλίου 2016 σε όλα τα καταστήματα Ιανός και Reload Stores, καθώς και από το Site της εταιρείας www.phonograph.gr



Στο σύνδεσμο που ακολουθεί, η συνέντευξη που κάναμε με τον τραγουδοποιό Αλέξανδρο Μπελλέ, πριν πέντε χρόνια ακριβώς: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.