Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

"Πληροφορίες Εντός" από το Μιχάλη Κωτσόγιαννη

Δελτίο Τύπου Νέου Δίσκου

Μιχάλης Κωτσόγιαννης – «Πληροφορίες Εντός»

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Μιχάλης Κωτσόγιαννης μας παρουσιάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, που τιτλοφορείται «Πληροφορίες Εντός».

Λόγια που μιλούν για το χρόνο (έχω ένα παιδί, που κάθε απόγευμα την πόρτα μου χτυπάει, μέσα μπαίνει / έχω ένα παιδί, που όλο ρωτάει τι τα έκανα τα χρόνια κι επιμένει – «Απόγευμα»), την ατομική ευθύνη (στης λήθης το παζάρι είχαν σε προσφορά / σαλοτραπεζαρία και δώρο δυο βυζιά / να κάθομαι να τα κοιτώ, «μη σκας βρε αδερφέ» / οι ψεύτες στα μπαλκόνια κι εγώ στον καναπέ – «Παζάρι»), τη νοσταλγία (έλα κι εσύ κάποια βραδιά / λες και κανείς δε σ’ είδε / πες μου δυο λόγια αληθινά / κι ύστερα, αν θέλεις, φύγε – «Έλα»), τη φιλία (μες στο δωμάτιο μπήκε φως / νομίζω νιώθω ζωντανός / λέω κάτι να σκαρώσω / θα παίξω κι ας πληρώσω / κι ήθελα λίγο να στα πω – «Καφές»), τη μοναξιά (και κρέμασε γιρλάντες στα καπρίτσια μου / και βάλε και τ’ αστέρι στα μαλλιά σου / και σπάσε όλα τα μονά σερβίτσια μου / κι ύστερα πες μου τ’ όνομά σου – «Γιορτινό») και την απώλεια (κι είναι κρίμα να μην ξέρω ακόμα, αλήθεια / πως μαζί σου πήρες και δυο στάλες ουρανό / κι ίσως αύριο βράδυ σε ζητήσω / να σου γνέψω δύο λόγια απ’ αυτά που’ χω ξεχάσει να σου πω – «Υπόκλιση»), συνήθως απαλλαγμένα από κάποιο στενό χρονικό και γεωγραφικό πλαίσιο.

Ρυθμοί, αρμονίες και μελωδίες που ταξιδεύουν από την Ήπειρο και την Πελοπόννησο στην Αμερική και τη Βρετανία, από την μπαλάντα και τη ροκ στο γλέντι, από το χθες στο τώρα. Οι ακουστικές κιθάρες δίνουν τη θέση τους στις ηλεκτρικές, στο μπάσο και τα τύμπανα, αυτά με τη σειρά τους στην τρομπέτα, το πιάνο, το glockenspiel, τα κρουστά. Κι έπειτα καλωσορίζουν πότε το ακκορντεόν, πότε το τσέλο, πότε τη μελόντικα, τη φυσαρμόνικα, τον τζουρά. Κάπου κάπου συναντούν και κάποιο σπίρτο ή ένα μπουκάλι με κρασί, συνθέτοντας τελικά έναν φρέσκο, σύγχρονο ήχο.

Ο Μιχάλης Κωτσόγιαννης κατάγεται από το Άργος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έπειτα από μία δεκαπενταετή περιπλάνηση στις μπουάτ και τις μουσικές σκηνές της πόλης, μας πρωτοσυστήθηκε δισκογραφικά ως συνθέτης το 2013, στον πολυσυλλεκτικό δίσκο «Όλα τα Ναι του κόσμου», όπου και υπογράφει τη σύνθεση στο τραγούδι «Να μιλάω για σένα». Σήμερα μας συστήνεται ολοκληρωμένα πια. Και μας καλεί να του δώσουμε λίγο από το χώρο μας..
  
Για περισσότερα σχετικά με τα τραγούδια... «Πληροφορίες Εντός». Το album κυκλοφορεί σε φυσική και ηλεκτρονική μορφή από τη Hidden Track Records. 

Ακούστε το 1ο Single:
Μιχάλης Κωτσόγιαννης – «Ξένος»: https://www.youtube.com/watch?v=ZnNRWXlBjr0


 "Γύρω πεθαίνουν κι εμείς γράφουμε τραγούδια. Δεν ξέρω αν είναι χρέος ή ντροπή..." 

Ούτε κι εγώ ξέρω κύριε Κωτσόγιαννη. Ευχαριστώ για την αποστολή του δίσκου και καλή επιτυχία στο πρώτο σας δισκογραφικό βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: