Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Στράτα τη στράτα σου το 'χω πεί, φεύγουν τα νιάτα σαν αστραπή


Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης


Σ' αυτό το δρόμο
που διάλεξες να πας
κοίτα να προφτάσεις τον καιρό
που 'ναι σαν το κύμα
τ' αλμυρό

Στράτα τη στράτα
σου το 'χω πεί
φεύγουν τα νιάτα
σαν αστραπή

Σ' αυτό το δρόμο
που διάλεξες να πας
πέρασα κι εγώ κάποια βραδυά
για του φεγγαριού
την αμμουδιά

Στράτα τη στράτα
σου το 'χω πεί
φεύγουν τα νιάτα
σαν αστραπή


Τί σπουδαίο τραγούδι! 
Από τις λίγες δισκογραφικές συνεργασίες του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ με το ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ. Στην παραπάνω φωτογραφία οι δύο σπουδαίοι δημιουργοί με το ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ. 

Παρακάτω τρεις όμορφες εκτελέσεις από το YouTube: Η πρώτη εκτέλεση είναι του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Έπειτα του Γιάννη Πουλόπουλου, στο ίδιο λαϊκό ύφος και τέλος, η ξεχωριστή και "χατζιδακική" ερμηνεία της Σούλας Μπιρμπίλη, με ορισμένες μικρές αλλαγές στο στίχο.

Καλή ακρόαση!
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Ραδιοφωνικά "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (νέος κύκλος θεματικών μουσικών εκπομπών)

Χρόνης Αηδονίδης και Βαγγέλης Δημούδης


Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, αρχίζει ο νέος κύκλος θεματικών εκπομπών – αφιερωμάτων για τη μουσική εκπομπή «Να μείνουν μόνο τα τραγούδια», στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Maximum 93,6» της Αλεξανδρούπολης (http://radiomax.gr/).

Η πρώτη μας εκπομπή είναι αφιερωμένη στη διαχρονική και σπουδαία μουσική παράδοση της Θράκης. Θ’ ακούσουμε πολλά τραγούδια από τους αυθεντικότερους και σημαντικότερους εκπροσώπους (μουσικούς και τραγουδιστές) του είδους, όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης, ο Κυριάκος Στεργίου, ο Βαγγέλης Δημούδης, αλλά και διασκευές-ερμηνείες που έκαναν σημαντικοί καλλιτέχνες της Θράκης, όπως ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, η Ζωή Τηγανούρια, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή.

Καρυοφύλλης, Θεοπούλα και Λαμπριάννα Δοϊτσίδη

Αυτή τη χρονιά (2013-2014) θα κάνουμε συνολικά δέκα θεματικές εκπομπές, μία σχεδόν για κάθε μήνα. Τα επόμενα αφιερώματα θα είναι στους συνθέτες: Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Σταύρο Κουγιουμτζή, κ.ά. 


Τέλος, τις εκπομπές – αφιερώματα της προηγούμενης χρονιάς (2012-2013) θα τις ακούτε συχνά σε επανάληψη και αυτήν τη χρονιά (Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Σπανός, Μάνος Λοΐζος, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Βίκυ Μοσχολιού, Λευτέρης Χαψιάδης).

Ο τραγουδοποιός Θανάσης Γκαϊφύλλιας στο παραδοσιακό "Αραμπάς Περνά"

Αύριο (Παρασκευή 18/10/2013) η πρώτη καινούργια και ζωντανή εκπομπή της σαιζόν. Συντονιστείτε λίγο μετά τις 22:00 στο Maximum 93,6 και στο διαδίκτυο: http://www.onradio.gr/player.php?id=84


Δείτε και τα παρακάτω:


Το «Ραδιόφωνο» στο μπλογκ:


Ο Χρόνης Αηδονίδης στο ιστολόγιό μας:

Ο Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης και ο Κυριάκος Στεργίου: