Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

Εγκαίνια Έκθεσης "Η Συνάντηση - 20 Τούρκων Καλλιτεχνών" στην "Αίθουσα ΣYNH"

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Συνάντηση», στην οποία συμμετέχουν 20 νέοι τούρκοι καλλιτέχνες. Τα εγκαίνια της έκθεσης διεξήχθησαν στον φιλόξενο χώρο της σπουδαίας ζωγράφου Σύνης Αναστασιάδη, στην Παλαγία της Αλεξανδρούπολης. Εκτέθηκαν έργα είκοσι ζωγράφων, οι μισοί από τους οποίους ταξίδεψαν για να παρευρεθούν στην εκδήλωση.  

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2013 και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 19:00-22:00, εκτός Τετάρτης και Παρασκευής. Το φιλότεχνο κοινό της Αλεξανδρούπολης και ολόκληρης της Θράκης δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να επισκεφτεί την «Αίθουσα Σύνη» και ν’ απολαύσει τα έργα ταλαντούχων και νέων κυρίως ζωγράφων.
Τα εγκαίνια κάλυψε και το πρώτο τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας, το "TRT". 

Τέλος, στην εκδήλωση είχαμε την χαρά ν’ ακούσουμε για λίγα λεπτά τούρκους παραδοσιακούς μουσικούς (την παράσταση έκλεψε ο 10χρονος με το κλαρίνο), αλλά το θερμότερο χειροκρότημα κέρδισαν οι τρεις εξαίρετοι κλασικοί μουσικοί: Κώστας Βενετικίδης (τσέλο), Μάγια Βενετικίδου (βιολί) και Μαρίζα Κακαβελάκη (πιάνο). Σπουδαίοι σολίστες και εκπαιδευτικοί στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής.
Ελπίζουμε αυτές οι "Συνατήσεις" να μη σταματήσουν ποτέ. Στον παρακάτω σύνδεσμο η πρόσφατη συνέντευξη της Σύνης Αναστασιάδη στο πολιτιστικό ιστολόγιο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" και στο Θεοδόση Βαφειάδη: http://theovaf.blogspot.gr/2013/11/blog-post_890.html

Υπεύθυνος αναρτήσεων, κειμένων και φωτογραφιών: Θεοδόσης Βαφειάδης - Αλεξανδρούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια: