Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Ραδιοφωνικά "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (νέος κύκλος θεματικών μουσικών εκπομπών)

Χρόνης Αηδονίδης και Βαγγέλης Δημούδης


Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, αρχίζει ο νέος κύκλος θεματικών εκπομπών – αφιερωμάτων για τη μουσική εκπομπή «Να μείνουν μόνο τα τραγούδια», στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Maximum 93,6» της Αλεξανδρούπολης (http://radiomax.gr/).

Η πρώτη μας εκπομπή είναι αφιερωμένη στη διαχρονική και σπουδαία μουσική παράδοση της Θράκης. Θ’ ακούσουμε πολλά τραγούδια από τους αυθεντικότερους και σημαντικότερους εκπροσώπους (μουσικούς και τραγουδιστές) του είδους, όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης, ο Κυριάκος Στεργίου, ο Βαγγέλης Δημούδης, αλλά και διασκευές-ερμηνείες που έκαναν σημαντικοί καλλιτέχνες της Θράκης, όπως ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, η Ζωή Τηγανούρια, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή.

Καρυοφύλλης, Θεοπούλα και Λαμπριάννα Δοϊτσίδη

Αυτή τη χρονιά (2013-2014) θα κάνουμε συνολικά δέκα θεματικές εκπομπές, μία σχεδόν για κάθε μήνα. Τα επόμενα αφιερώματα θα είναι στους συνθέτες: Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Σταύρο Κουγιουμτζή, κ.ά. 


Τέλος, τις εκπομπές – αφιερώματα της προηγούμενης χρονιάς (2012-2013) θα τις ακούτε συχνά σε επανάληψη και αυτήν τη χρονιά (Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Σπανός, Μάνος Λοΐζος, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Βίκυ Μοσχολιού, Λευτέρης Χαψιάδης).

Ο τραγουδοποιός Θανάσης Γκαϊφύλλιας στο παραδοσιακό "Αραμπάς Περνά"

Αύριο (Παρασκευή 18/10/2013) η πρώτη καινούργια και ζωντανή εκπομπή της σαιζόν. Συντονιστείτε λίγο μετά τις 22:00 στο Maximum 93,6 και στο διαδίκτυο: http://www.onradio.gr/player.php?id=84


Δείτε και τα παρακάτω:


Το «Ραδιόφωνο» στο μπλογκ:


Ο Χρόνης Αηδονίδης στο ιστολόγιό μας:

Ο Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης και ο Κυριάκος Στεργίου:


Δεν υπάρχουν σχόλια: