Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Τρεις Κινηματογραφικές Στιγμές του Γιώργου Χατζηνάσιου


Ο σπουδαίας πιανίστας και μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος, έγραψε -πέρα απ' όλα τ' άλλα- υπέροχες μουσικές και τραγούδια για αρκετές κινηματογραφικές ταινίες. Επιλέγουμε τρεις στιγμές, τρία όμορφα τραγούδια από την "κινηματογραφική" πορεία ενός εξαίρετου δημιουργού. 

Το "Άνοιξε το παράθυρο" σε στίχους Ερρίκου Θαλασσινού, με τον Αντώνη Καλογιάννη, από την ταινία "Ένας νομοταγής πολίτης" με τον αξέχαστο Σωτήρη Μουστάκα στον πρωταγωνιστικό ρόλο (1974 - Σενάριο: Κώστας Μουρσελάς - Σκηνοθεσία: Ερρίκος Θαλασσινός).
Το "Ξέρω δεν θα 'ρθεις" σε στίχους Ανδρέα Θωμόπουλου, με τη Δήμητρα Γαλάνη, από την ταινία "Ένα γελαστό απόγευμα" με το Νίκο Κούρκουλο, τη Μπέττυ Λιβανού, κ.ά. (1979 - Σκηνοθεσία και Σενάριο του Ανδρέα Θωμόπουλου, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Φρέντυ Γερμανού).Και τέλος, η "ροκιά" του Γιώργου Χατζηνάσιου. Το "Αν είσαι μάγκας" σε στίχους Παύλου Τάσιου, από την ταινία "Νοκ Αουτ" με το Γιώργο Κιμούλη, τον Κώστα Αρζόγλου, την Ελένη Ράντου, κ.ά. (1986 - Σκηνοθεσία και Σενάριο του Παύλου Τάσιου, πάνω σε μια ιδέα του Γιώργου Κούνδουρου).


Δεν υπάρχουν σχόλια: