Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Επιτυχημένη η εκδήλωση για τα "150 Χρόνια Κ.Π.Καβάφη" στην Αλεξανδρούπολη

Επιτυχημένη η εκδήλωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου ποιητή Κωνσταντίνου Π. Καβάφη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 05/03/2013 στον 3ο όροφο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έβρου, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.
Μετά τον χαιρετισμό του Δημήτρη Σερμπέζη, παρακολουθήσαμε ένα σύντομο, αλλά εξαιρετικό βίντεο για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού Ποιητή. Στη συνέχεια, η φιλόλογος Νίκη Δραμανίδου προσπάθησε να κάνει μια προσέγγιση στο ποιητικό του έργο και η δασκάλα Πέρσα Καλούτσα μίλησε για την παγκόσμια απήχηση του Καβάφη. Τέλος, η πρώην Σχολική Σύμβουλος και Διδάκτωρ Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., Ελένη Λιανοπούλου, αναφέρθηκε στην άγνωστη σχεδόν πλευρά του Καβάφη των πεζών κειμένων και άρθρων του. Την απαγγελία ποιημάτων ανέλαβαν οι μαθήτριες: Δήμητρα Πιτροπάκη - Παυλάντου, Φωτεινή Αναγνώστου, Λένια Πανίδου - Τσούλου, Ελένη Χρυσοβιτσάνου.
Στη χθεσινή εκδήλωση ακούσαμε και πέντε μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη, από τον εκπαιδευτικό και μουσικό Χαράλαμπο Τσακαλίδη (ο οποίος συνέθεσε και τα δύο από τα πέντε ποιήματα). Τα ερμήνευσε εξαιρετικά η Κική Σιρλαντζή.Φωτογραφίες: Θεοδόσης Βαφειάδης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: