Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Τίμησαν το Δήμο Αβδελιώδη στην Αλεξανδρούπολη


Ολοκληρώθηκε το 25ο Συνέδριο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (1-3 Ιουνίου 2012), στην Αλεξανδρούπολη, που πραγματοποιήθηκε στο «Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης», στο «Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Φλοίσβο», στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου +βιβλία Καφετζή και στο συνεδριακό κέντρο του Alexander Beach Hotel.

Τη διοργάνωση του συνεδρίου και όλων των εκδηλώσεων, ανέλαβε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας και η Κινηματογραφική Λέσχη της Αλεξανδρούπολης.


Το “ερασιτεχνικό πολιτιστικό μπλογκ”  http://theovaf.blogspot.gr/  (Να μείνουν μόνο τα τραγούδια), λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, παρακολούθησε μόνο μία εκδήλωση. Την εκδήλωση προς τιμήν του σπουδαίου έλληνα σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού του κινηματογράφου και του θεάτρου, Δήμου Αβδελιώδη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο «Φλοίσβο» και ξεκίνησε με προσφώνηση από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και φιλόλογο κα Γεωργία Νικολάου και έπειτα το λόγο πήραν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών κος Δημήτρης Καλαντίδης και ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης κος Βαγγέλης Μανωλόπουλος. 
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κος Βαγγέλης Λαμπάκης, αν και θα απηύθυνε, σύμφωνα με το πρόγραμμα, χαιρετισμό στην εκδήλωση, απουσίαζε.

Στη συνέχεια, για το έργο και την προσωπικότητα του Δήμου Αβδελιώδη, μίλησαν δύο άνθρωποι που γνωρίζουν αρκετά καλά τη δουλειά του. Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Γιάννης Σολδάτος και ο κριτικός κινηματογράφου Κώστας Τερζής.
Τέλος, προβλήθηκαν οι δύο πρώτες κινηματογραφικές ταινίες του εμπνευσμένου δημιουργού, ο «Αθέμιτος συναγωνισμός» (1982) και «Το δέντρο που πληγώναμε» (1987), που κέρδισαν δίκαια το ζεστό χειροκρότημα των κινηματογραφόφιλων, συνέδρων και μη, που βρέθηκαν στο θερινό σινεμά της πόλης το προηγούμενο Σαββατόβραδο 02/06/2012


Στις πρώτες φωτογραφίες είναι οι κύριοι Βαγγέλης Μανωλόπουλος και Δημήτρης Καλαντίδης, με το τιμώμενο πρόσωπο. Στις ασπρόμαυρες είναι ο Γιάννης Σολδάτος με το Δήμο Αβδελιώδη, ο Κώστας Τερζής και τέλος, η μεταφράστρια και αντιπρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης κα Κούλα Καφετζή.Φωτογραφίες: Θεοδόσης Βαφειάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: