Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

«Βόρεια Ελλάδα…» στο «Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής»Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012, εμφανίστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής δύο σπουδαίοι μουσικοσυνθέτες, ο Γιώργος Καζαντζής (Θεσσαλονίκη) και ο Γιώργος Ανδρέου (Σέρρες), έχοντας δίπλα τους δύο σημαντικές φωνές. Το Βασίλη Λέκκα (Σέρρες) και τη Μελίνα Κανά (Θεσσαλονίκη).

Ακούσαμε τραγούδια από την πολύχρονη μουσική διαδρομή του Καζαντζή και του Ανδρέου, όπως: Μικρή πατρίδα, Ήταν αέρας, Άγιος έρωτας, Σαν καταιγίδα, Σεντόνια δίχτυα, Γράμμα στον κύριο Νίκο Γκάτσο, Φωτιά κι αρμύρα, Μέλισσες, Φιλί-κλειδί, Στο μεταξύ η Ελλάδα ταξιδεύει, Ίσαλος γραμμή, Χαμένο είδωλο, Το πέταγμά σου, Άβατο, Ο πόνος νίκησε πάλι, Η Αλεξάνδρεια που χάνεις κ.ά.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν και δύο καινούργια τραγούδια των Καζαντζή και Ανδρέου, σε στίχους του Θοδωρή Γκόνη, καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής.


Ακούσαμε επίσης τον «Αύγουστο» του Νίκου Παπάζογλου, αλλά και Μάνο Χατζιδάκι – Νίκο Γκάτσο (Αθανασία), Μίκη Θεοδωράκη – Τάσο Λειβαδίτη (Την πόρτα ανοίγω το βράδυ), Σταύρο Ξαρχάκο - Νίκο Γκάτσο (Το δίχτυ). Δεν ακούσαμε όμως κανένα τραγούδι από την προσωπική δισκογραφία του Βασίλη Λέκκα και της Μελίνας Κανά, όπως για παράδειγμα: «Τί είναι αυτό που σε φοβίζει» (Γιάννης Σπάθας – Γιάννης Αρανίτσης) ή «Να βάλω τα μεταξωτά» (Σωκράτης Μάλαμας – Γιάννης Τσατσόπουλος)...

Εν κατακλείδι, ήταν μια όμορφη μουσική βραδιά με τραγούδια – σταθμούς των δύο υπέροχων βορειοελλαδιτών δημιουργών, που πάνω από 25 χρόνια υπηρετούν με αφοσίωση και συνέπεια την τέχνη της μουσικής και του τραγουδιού.

Φωτογραφίες: Ελένη ΜαχαιράΣτο τέλος της συναυλίας οι συντελεστές δέχτηκαν τα συγχαρητήρια του αγαπημένου φίλου και συναδέλφου τους Θανάση Γκαϊφύλλια και της Λίας Τζιαμπάζη. 
Οι φωτογραφίες από τα καμαρίνια του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής είναι του Θεοδόση Βαφειάδη.Δεν υπάρχουν σχόλια: