Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

"Όλα είναι Αλλού" - Νέος δίσκος των Βαγγέλη Κοντόπουλου & Γιώργου Φραντζολά


Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες ο τρίτος δίσκος του σπουδαίου μουσικού και συνθέτη Βαγγέλη Κοντόπουλου με γενικό τίτλο "Όλα είναι αλλού"
Τους στίχους υπογράφει ο φιλόλογος, συγγραφέας, στιχουργός και μουσικός Γιώργος Φραντζολάς. 

Και οι δύο ζούνε και δημιουργούνε στην Ξάνθη!

Τα περισσότερα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύει ο Χρήστος Θηβαίος, ενώ συμμετέχουν και οι Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μάκης Σεβίλογλου, Μαρία Λούκα, το συγκρότημα On The Road και ο ίδιος ο Βαγγέλης Κοντόπουλος.

Λίγα λόγια για το Γιώργο Φραντζολά:


Γεννήθηκε στη Δράμα το 1963. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από το τμήμα Μεσαιωνικών και Νεοελληνικών Σπουδών τον Οκρώβρη του 1985. Από τον Σεπτέμβριο του 1988 εργάζεται ως φιλόλογος καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο 3ο Λύκειο Ξάνθης.

Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη σύνθεση τραγουδιών, μουσική και στίχο, την ποίηση, το πεζό και τις φιλολογικές εργασίες

Έχει εκδώσει δύο δισκογραφικές δουλειές. Το "Νύχτα από σεντέφι" με το Θανάση Γκαϊφύλλια, τη Λία Τζιαμπάζη και τη γνωστή τραγουδίστρια Μαρία Φωτίου από τη Θεσσαλονίκη, σε ενορχήστρωση Κώστα Βόμβολου και παραγωγή του ΠΑΚΕΘΡΑ, και το "Εδώ ξυπνούν τα όνειρα" με την Καίτη Κουλλιά και το Δημήτρη Ζερβουδάκη, σε ενορχήστρωση Ευανθίας Ρεμπούτσικα και παραγωγή WEA.
Επίσης έχει συμμετάσχει ως στιχουργός και συνθέτης σε δίσκους άλλων δημιουργών. 

Πεζογραφήματά του και δοκίμια έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά λόγου και τέχνης.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από το "Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης" (ΠΑΚΕΘΡΑ) το βιβλίο του "Το καμίνι που δροσίζει" (Δοκίμια και διαλέξεις για τη μουσική της γλώσσας και τους μυστικούς ρυθμούς του Παπαδιαμάντη και του Πεντζίκη)


Περισσότερα εδώ: http://theovaf.blogspot.com/search/label/%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82%20%CE%A6%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%82


Λίγα λόγια για το Βαγγέλη Κοντόπουλο:


Ο Βαγγέλης Κοντόπουλος γεννήθηκε το 1963 στο Κρνοβ της Τσεχοσλοβακίας. Ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 15 χρόνων και σπούδασε κοντραμπάσο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης απ’ όπου και αποφοίτησε το 1996. Ήταν μέλος διαφόρων Ελληνικών σχημάτων όπως οι Αλερετουρ (ιδρυτικό μέλος, μαζί με το Γιώργο Ανδρέου και το Στάθη Παχίδη), Artline, Morel κ.ά.


Συνεργάστηκε ως επαγγελματίας μουσικός σε συναυλίες και δισκογραφία με πολλούς καλλιτέχνες της ελληνικής και όχι μόνο μουσικής σκηνής.


Υπήρξε μέλος της Δημοτικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης(1993-1995). Όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα, πραγματοποιώντας παράλληλα solo εμφανίσεις με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού. Χρησιμοποιεί τρία διαφορετικά είδη μπάσου (ηλεκτρικό με τάστα, άταστο και ηλεκτρικό κοντραμπάσο). 


Έχει γράψει μουσική για θέατρο και σύγχρονο χορό. Το 2005 μετακομίζει στην Ξάνθη με σκοπό να ασχοληθεί με την προσωπική του δουλειά. Το 2007 ολοκλήρωσε δυο προσωπικούς δίσκους: «Σαν το νερό που κυλάει» και το ζωντανά ηχογραφημένο "Live In Museum". 


Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί συναυλίες, παίζοντας solo δικές του αλλά και άλλες γνωστές συνθέσεις. Από το 2008 πραγματοποίησε συναυλίες παρουσιάζοντας την καινούργια ακυκλοφόρητη δουλειά του. Εμφανίστηκε επίσης παίζοντας ζωντανά σε θεατρικές παραστάσεις. Πήρε μέρος σε διάφορες συναυλίες στο εξωτερικό (Τουρκία, Βουλγαρία, Γερμανία), με επιτυχία.


Το "Όλα είναι αλλού" είναι ο τρίτος προσωπικός του δίσκος, ενώ έχει σχεδόν έτοιμο και τον τέταρτο. 


Περισσότερα εδώ: http://theovaf.blogspot.com/search/label/%CE%92%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82%20%CE%9A%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82


Απόσπασμα από το δελτίο τύπου της δισκογραφικής εταιρείας (Legend / Lyra - Κυκλοφορεί από τον Μικρό Ήρωα του Άγγελου Σφακιανάκη) και οι τίτλοι των τραγουδιών:


Στον τρίτο προσωπικό του  δίσκο «Όλα είναι αλλού», ο Βαγγέλης Κοντόπουλος επικεντρώνεται στη φόρμα του τραγουδιού και εκφράζει μέσα απ’ τα τραγούδια του όλες τις μουσικές τάσεις στις οποίες μαθήτευσε: την jazz, το rock, το έντεχνο και τον αυτοσχεδιασμό. 

Τα τραγούδια του είναι ανήσυχα και δραπετεύουν από τις φόρμες, ζητώντας μια αυθεντική και πηγαία έκφραση, που την βρίσκουν στις μοναδικές ερμηνείες του Χρήστου Θηβαίου, στην ευαισθησία του Αλκίνοου Ιωαννίδη, στη λυρικότητα της Μαρίας Λούκα, στην αυθεντικότητα του Μάκη Σεβίλογλου και στην φρεσκάδα των On the Road. 

1. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΜΑ (Χρήστος Θηβαίος)
2. ΑΝΕΜΕ ΠΑΡΕ ΜΕ (Χρήστος Θηβαίος)
3. ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΠΛΑΪ ΜΟΥ (Α)  (Αλκίνοος Ιωαννίδης)
4. ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΠΛΑΪ ΜΟΥ (Β)  (Οργανικό)
5. ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΑΗΔΟΝΙ (Χρήστος Θηβαίος)
6. ΑΓΡΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ  (Μάκης Σεβίλογλου)
7. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ  (Χρήστος Θηβαίος, Μαρία Λούκα)
8. ΜΕΛΙΣΣΑ (On the Road)
9. ΤΡΕΝΟ (Χρήστος Θηβαίος) - στίχοι: Βαγγέλης Κοντόπουλος
10. ΙΣΚΙΟΣ (Χρήστος Θηβαίος) - ποίηση: Κώστας Καρυωτάκης
11. ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ (Βαγγέλης Κοντόπουλος)
12. ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΑΗΔΟΝΙ (Οργανικό)

Ενορχήστρωση-Παραγωγή: Βαγγέλης Κοντόπουλος


Θα ασχοληθούμε ξανά με το δίσκο αυτό, αναλυτικά, αφού τον πάρουμε στα χέρια μας και τον ακούσουμε προσεκτικά. Μπορείτε να ακούσετε μερικά τραγούδια, εδώ: http://www.youtube.com/user/SynEna1
Δεν υπάρχουν σχόλια: